geothermiko pedio

Χ. Τρέλης: Ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη Γεωθερμία και όχι παραχώρηση σε μονοπώλια.

16 Ιουλίου 201219:09

geothermiko_pedioΕπιμένει στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης για την παραχώρηση των Γεωθερμικών Πεδίων της Ξάνθης σε μεγάλους ομίλους, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Τρέλλης υποστηρίζει ότι τα Γεωθερμικά πεδία «θα έπρεπε να αξιοποιηθούν υπέρ του λαού, των αγροτών και των εργαζομένων της περιοχής και όχι να παραχωρηθούν σε μονοπωλιακούς ομίλους που θα αποκομίσουν υπερκέρδη από την περιοχή». Παράλληλα, αναφέρει ότι για την αξιοποίησή τους έπρεπε να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός με βάση της ανάπτυξη της περιοχής και όχι παραχώρηση σε μεγάλους ομίλους.

Ο Χ. Τρέλλης σημειώνει ότι τα Γεωθερμικά Πεδία έχουν πολύπλευρα ωφέλη, εκτός από τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και την παραγωγή πρώιμων κηπευτικών και προσθέτει ότι δεν έπρεπε να υπάρξει τόσο γρήγορη παραχώρηση όταν για την ίδια έκταση υπάρχουν 17 αιτήσεις από ακτήμονες αγρότες για τις ίδιες εκτάσεις.

Στο ερώτημα τι είναι αυτό που προτείνεται αν δεν δωθούν σε ιδιωτικούς ομίλους, η απάντηση της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ είναι ότι τα Γεωθερμικά Πεδία θα πρέπει να καταστούν δημόσια περιουσία και να αξιοποιηθούν με συγκεκριμένα και αποδοτικά αποτελέσματα και όχι να παραχωρηθούν τα πεδία και ο υδροφόρος ορίζοντας σε δύο μονοπώλια.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr