antoniadis gri

Ας σοβαρευτούμε. Του Ανέστη Αντωνιάδη

12 Ιουνίου 201209:24

antoniadis_griΑγαπητέ/η Ξανθιώτη/σα, σε όσες και όσους από εσάς, δεν κατάφερα να απευθυνθώ από κοντά έχω να σας επισημάνω τα εξής, ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν τις κάλπες ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε και να δούμε τα πράγματα κατάματα.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους μύθους και την πραγματικότητα. Πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι εάν από την 6η Μαΐου μέχρι σήμερα, έγινε κανένας από εσάς σοφότερος η έχει αντιληφτεί τι πραγματικά θα συμβεί την Δευτέρα 18 Ιουνίου η στο χειρότερο ενδεχόμενο μετά από μια τρίτη εκλογική αναμέτρηση.

Απευθύνομαι ιδιαίτερα στην δική μου γενιά και τους εικοσάρηδες και όχι τόσο στους πενηνταπεντάρηδες και άνω που έχουν πάρει τις αποφάσεις τους αλλά και συνάμα με την απραξία τους σε όποιο χώρο και να ανήκαν μας οδήγησαν, εδώ που μας οδήγησαν.

Όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, είχαν την διακυβέρνηση αυτής τη χώρας από το 1974 και μετά, αλήθεια η αριστερά, που ήταν να βάλει φρένο στις σπατάλες, να ζητήσει να μπει μέτρο στην παροχή των αναρίθμητων πιστωτικών και λοιπόν καταναλωτικών δανείων, αναρωτιέμαι. Ξέχασα, υπεύθυνη πολιτική είναι μόνο να υπόσχεσαι παροχές, να καταγγέλλεις την πλουτοκρατία και να υπόσχεσαι καλύτερο μέλλον στον εργάτη, αγρότη και τον άνεργο, πάντα όμως μέσα από άκρατο κρατισμό και την επιστροφή μας στο αποτυχημένο μοντέλο, του υπαρκτού σοσιαλισμού, δίχως καμιά τύψη.

Ως έθνος και ως λαός, ακόμα και στην δραχμή να γυρίσουμε, μπορεί να είμαστε της υπερβολής στα εύκολα και στα δύσκολα, θα βρούμε τον τρόπο να επιβιώσουμε και να βρούμε τον δρόμο μας,. Το θέμα όμως είναι ότι έκτος από συνομωσίες, λοιδορίες και έντονη κριτική για το παρελθόν, ελάχιστοι μιλούν για το ενδεχόμενο, το τι θα γίνει στην χειρότερη περίπτωση που προανέφερα και πως θα επανέρθουμε. Ενώ, μόνο το ΠΑΣΟΚ, έχει συγκεκριμένη πρόταση για το τι μέλει γενέσθαι από εδώ και τώρα, ως αναφορά την επιβίωση μας και το τι πρέπει να πράξουμε μετά, με την ΔΗΜΑΡ να ακολουθεί και την Δημιουργία Ξανά, να έχει και αυτή μια πρόταση.

Αναρωτηθείτε τα εξής φίλοι και φίλες, κόμματα αρχηγικά που έχουν μόνο να αναδείξουν τις προσωπικές φιλοδοξίες του αρχηγού τους, τι μέλλον θα σου δώσουν παρακαταθήκη και ποσό μάλλον δεν θα ακολουθούσουν μετά την πορεία της Ντόρας. Ποσό υποκριτικό είναι να καταγγέλλεις τον δικομματισμό, πριν της 6 Μαΐου και μετά τα αποτελέσματα αυτής, να αναπτύσσεις ένα δήθεν δικομματισμό χειρότερο, που αγγίζει τα όρια του εθνικού διχασμού, με ερωτήματα τα μνημόνια τους και τις πολιτικές και διαφορά αλλά ψευτοδιλήμματα. Γιατί χωρίς μνημόνια, δεν υπάρχουν λεφτά και το ξέρουν και σε κοροϊδεύουν και σε υπόσχονται και παροχές και δυο χρόνια επιδόματα ανεργίας, χωρίς να σου λένε μετά αυτά τα δυο χρόνια, που ακριβώς θα πιάσεις δουλεία και με τι προοπτικές.

Κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες οκτώ σημεία για την δημιουργία κυβέρνησης συνευθύνεις, για να προλάβει την επιστροφή μας στις κάλπες μετά από ένα μηνά περίπου. Παρόλα αυτά, κάποιοι χωρίς σκέψη και γεμάτη παρρησία δήλωσαν ότι τόλμησε να μιλήσει για υπόγραφες. Αλήθεια όμως για αναρωτηθείτε, ότι για το Μνημόνιο 2 που όλοι σας ζαλίζουν ποσό κακό και όπλο του σατανά είναι εάν το διαβάσετε σίγουρα θα συμφωνείτε στα 50 από τα 63 σημεία που έχει, γιατί πολύ απλά λέει τα αυτονόητα, πως θα μπούμε σε έναν μπουσούλα για να λειτουργήσουμε σαν Ευρωπαϊκό κράτος.

Σε τελευταία ανάλυση, οι δικές μας υπογραφές μείωσαν το χρέος κατά 110 δις κατά 50 μονάδες του ΑΕΠ. Ναι, οι δικές μας υπογραφές φέρνουν 50 δις για να στηριχθούν τα 175 δις των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών.
Ναι, με τις δικές μας υπογραφές είναι έτοιμα 50 δις να πέσουν για τη ρευστότητα στην αγορά. Για επενδύσεις, για κεφάλαιο κίνησης, για θέσεις εργασίας. Ναι, με τις δικές μας υπογραφές μπορούν να ξεμπλοκαριστούν μεγάλα έργα υποδομών 55 δις και να δώσουν 100.000 θέσεις εργασίας. Ναι, με τις δικές μας υπογραφές έρχονται τα κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου για την ανεργία των νέων, για 200.000 θέσεις εργασίας κοινωφελούς εργασίας και αυτεπιστασίας στους Δήμους.
Τώρα όχι αύριο, τώρα στις 18 Ιουνίου, Δευτέρα μετά τις εκλογές.

Πραγματικά όλοι οι άλλοι μάγοι με ποιον έχουν μιλήσει έκτος Ελλάδος, από ποιον έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση και με τι ακριβώς, εγγυούνται την λειτουργιά του κράτους. Α, ξέχασα, με το πασιάρικο και με πάντα απήχηση αλλά χωρίς αντίκρισμα, φορολόγηση του κεφαλαίου. Σωστά, ενώ δεν έχουμε λεφτά ούτε για μέχρι τον Ιούλιο, θα βγει νέα βουλή, να ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το 217ο τα τελευταία δέκα χρόνια και θα πληρώσει τους φόρους αυτό το κεφάλαιο, λες και μαζεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οι προηγούμενες και έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως κράτος. Απλά ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ ΜΗΔΕΝ με αποτέλεσμα άμεσα χρονικά να ακολουθήσει και το ευρωπαϊκή και οικονομική ΟΡΑΤΟΤΗΤΟΣ ΜΗΔΕΝ.

Καταλήγοντας, σώφρον είναι να μην αναφέρεσαι στις πολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη για να καλύψεις τις δίκες σου πολιτικές αδυναμίες. Ποσό μαλών, όταν με τους εκφραστές αυτών των αλλαγών αφού δεν μπορέσεις να κλείσεις ραντεβού, γυρνάς και τους ειρωνεύεσαι. Επίσης, όσον αφορά το κατάπτυστο σποτάκι της ΝΔ, με τα παιδιά, ας ρωτήσουν τα παιδιά έτσι για αρχή, αυτή η επανίδρυση του κράτους του κ. Καραμανλή από το 2004 μέχρι το 2009, γιατί έγινε κύριε και επίσης κ. Σαμαρά γιατί έχετε αμνησία από το 2009 και πριν, γιατί κύριε. Επίσης, αναρωτιέμαι, ποιοι είναι εθνικοί προδότες αυτοί που υποτίθεται ξεπουλάνε τα πάντα στην τρόικα, ή αυτοί που με τις κινήσεις τους μας οδηγούν στην δραχμή, ώστε να ρθουν μετά αυτοί που βαλαν τα λεφτά τους έξω, μαζί με το ξένο κεφάλαιο να τα πάρουν όλα μέσω τιμής, ρωτώ.

Ξανθιώτη/ σα, καθαρά η επιλογή είναι δική σου τι θα ψηφίσεις και αξιοσέβαστη, απλώς αναρωτήσου, ποιος έχει συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον, ποιος έχει κάνει τις ποιο πολλές αναδιπλώσεις τελευταία, ποιο κόμμα θέρισε το μεταγραφικό παζάρι αυτής περιόδου, ποια «λουλούδια» μετακόμισαν από τον ένα κήπο στον άλλο για την επιβίωση τους, ποιο κόμμα είναι πιθανόν να υπάρχει μετά από αποχώρηση του αρχηγού του, ποιο κόμμα είναι σοβαρό απέναντι σου και σε σέβεται και επίσης σε τελευταία ανάλυση υπάρχει και άλλη πολιτική πλέον έκτος από τους ξυλοδαρμούς του Κασιδιάρη και τα πινελάκια της Κανέλλης. Η πολιτική της σοβαρότητας, της ειλικρινείς, του εφικτού και του πραγματοποιήσιμου.

Τέλος, μια θερμή παράκληση στους δημοσιογράφους, σε όλα τα κομματικά στελέχη και πολιτικούς που φιλοξενείτε, θα είναι χρήσιμο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον, να ερωτούνται από ποιο πολίτικο χώρο προέρχονται, με τι ασχολούνται, πότε διοριστήκαν και με ποιον τρόπο, αμέσως θα βγαίνουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για όλους

Με εκτίμηση

Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

κ. Ανέστης Αντωνιάδης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr