egnatia_orestiada

Παυλίδης: Δεν είναι επιτυχία της ΑΜΘ οι εντάξεις στο ΕΣΠΑ

9 Ιουνίου 201206:44

egnatia_orestiadaTην άποψη ότι οι εντάξεις ώριμων έργων στο ΕΠΣΑ δεν είναι επιτυχίες αλλά υποχρέωσε εκφράζει με δελτίο τύπου η Περιφερειακή Αναγέννηση, μετά την ένταξη του Περιφερειακού Δρόμου της Αλεξανδρούπολης.


“Θετική θεωρούμε την ένταξη του «μικρού περιφερειακού» δρόμου Αλεξανδρούπολης στο ΕΣΠΑ, σε πόρους που ανήκουν στους πολίτες της Περιφέρειας. Δεν αποτελεί χάρη στους συμπολίτες μας αλλά οφειλόμενη ενέργεια.

Οι πόροι του ΕΣΠΑ είναι αυτονόητο  και επιβάλλεται να διατίθενται ορθά, στοχευμένα και –τώρα – μέσα στη θύελλα της κρίσης, το ταχύτερο δυνατόν για την ανακούφιση της αγοράς και της απασχόλησης.

Στο ΕΣΠΑ 2007-2013, ΠΕΠ ΑΜΘ, ένα πρόγραμμα με πόρους 600 εκατ. €, δεσμευμένων από το 2007, για την Περιφέρειά μας η ένταξη του κάθε ώριμου έργου είναι θεσμοθετημένη υποχρέωση. Στις απορροφήσεις , όμως, που δημιουργούν ρευστότητα και θέσεις δουλειάς , δυστυχώς, είμαστε  σχεδόν ουραγοί!!

«Έστω με καθυστέρηση 1 έτους ένα έργο εντάχθηκε. Ατυχώς στην περιφέρεια πανηγυρίζουν  για τα αυτονόητα. Τα εμφανίζουν  ως επιτυχίες. Είναι κρίσιμες ώρες, είναι ώρες δουλειάς και προσφοράς, όχι για παρωχημένες πρακτικές, αυτοπροβολής. Γίναμε, ως Περιφέρεια, σύμφωνα με προχθεσινά στοιχεία, πρωταθλητές στην ανεργία,. Οι υπεύθυνοι αντί αυτοκριτικής, σφυρίζουν αδιάφορα, θάβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Παρατηρούμε ότι η μνήμη κάποιων είναι επιλεκτική! Όλα όμως έχουν ονόματα », σχολίασε για την παράταξή μας, που με αίσθημα ευθύνης παρακολουθεί τις εξελίξεις, ο επικεφαλής της κ. Γιώργος Παυλίδης.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr