EPIMELITIRIO_KONTRA_MAR_12

Δυσπραγία, ΕΟΖ και ΚΕΛΑΥΕ συζητήθηκαν στο Επιμελητήριο

31 Μαΐου 201211:06

EPIMELITIRIO_KONTRA_MAR_12Τη σύσταση επιτροπής για να επεξεργαστεί τις προτάσεις που θα καταθέσει το Επιμελητήριο Ξάνθης στην Κεντρική Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος σχετικά με τα οικονομικά θέματα της περιοχή, αποφάσισε ο φορέας στη συνεδρίαση της Τετάρτης 30-5.

Η Επιτροπή αποτελείται από τους: κ. Κουτσουρίδη Νικόλαο – Γεν. Γραμματέα, κα. Κίτσου Ελένη – Εκπρόσωπο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου και τα μέλη του Δ.Σ., κα. Γρηγορίου Χρυσούλα και κ. Κοσμίδη Αντώνιο.

Για το φλέγον ζήτημα των ΕΟΖ και τη φημολογία που αναθερμάνθηκε το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος Στέλιος Μωραΐτης ζήτησε από τα μέλη να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους.

Παράλληλα, σε ότι αφορά στο θέμα των ΚΕΛΑΥΕ το ΕΒΕ αποφάσισε να προγραμματιστεί εκ νέου, σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως της Περιφέρειας Α.Μ-Θ, ώστε να επανεκτιμηθούν τα προβλήματα λόγω του παραεμπορίου στο νομό Ξάνθης και να συζητηθεί η λειτουργία των ΚΕΛΑΥΕ.

Άλλες αποφάσεις

Κατά τα άλλα στη συενδρίαση αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης του Επιμελητηρίου Ξάνθης, στην πρόσκληση του Επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013» «Απλούστευση Διαδικασιών». Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος να υπογράψει το τεχνικό δελτίο και κάθε απαραίτητο έγγραφο για την κατάθεση της πρότασης.

Στη συνεδρίαση απορρίφηκε το αίτημα του Σωματείου Εμπόρων Αυτοκινήτων Καθετοποιημένων Μονάδων Ξάνθης, για οικονομική ενίσχυση. Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα, τη μείωση με αναδρομική ισχύ κατά 36% του ενοικίου καταστήματος το οποίο μισθώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης στην Pizza Roma

Πειθαρχικό για τους Μεσίτες

Για την συγκρότηση Πειθαρχικού Συμβουλίου Μεσιτών Ακινήτων βάσει του άρθρου 203 του Ν. 4072/2012 παρ. γ, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης ομόφωνα όρισε τους εξής:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ

ΜΕΣΙΤΗΣ

ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΣΙΑΚΚΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑ

ΣΙΑΜΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΕΛΕΠΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΑΓΑΠΗ

Τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν για την επιστολή του Επιμελητηρίου Καβάλας σχετικά με ελληνική επιχείρηση – θύμα απάτης στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ρουμανία. Ο κ. Παπαδούδης Αντώνιος μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κατόπιν αίτησης που κατέθεσε, ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την δραστηριότητα που ασκεί, την περισυλλογή και αποθήκευση καμένων ελαίων από καταστήματα εστίασης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr