sarlot-portokali

Σαρλότ με πορτοκάλι

21 Νοεμβρίου 201109:37

sarlot-portokaliΝόστιμο γλυκό, έχει λίγη φασαρία στην ετοιμασία του, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακό


Υλικά συνταγής για το ρολό:

Αυγά: 4 μέτρια

Νερό: 4 κουταλιές σούπας

Ζάχαρη: 200 γρ.

Κορν φλάουρ: 80 γρ.

Αλεύρι: 80 γρ.

Αλάτι: 1 πρέζα

Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού

Βανίλια άρωμα: 1 φακελάκι

Άχνη ζάχαρη: λίγη για πασπάλισμα

Μαρμελάδα: 400 γρ. (κατά προτίμηση σμέουρο ή βατόμουρο)

Υλικά συνταγής για την κρέμα:

Ζελατίνη: 9 φύλλα

Αυγά: 3 μέτρια (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

Νερό: 4 κουταλιές σούπας

Ζάχαρη: 100 γρ.

Πορτοκάλια: 5 μεγάλα, το χυμό

Λεμόνι: 1 το χυμό

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε λαμαρίνα στρώνετε ένα λαδόχαρτο. Ανακατεύετε μαζί, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη μπέικιν. Κρατάτε το μείγμα κατά μέρος.

2. Χτυπάτε τα αυγά με το νερό και προσθέτετε τη ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι. Κοσκινίζετε το μείγμα με το αλεύρι στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά το μείγμα. Απλώνετε στη λαμαρίνα και ψήνετε για 14 περίπου λεπτά.

3. Βγάζετε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη. Απλώνετε από πάνω την μαρμελάδα και τυλίγετε σε ρολό. Αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβετε σε φέτες.

4. Μουσκεύετε τη ζελατίνη σε νερό. Την στραγγίζετε και την προσθέτετε στον χυμό. Ζεσταίνετε ελαφρά και ανακατεύετε να λιώσει η ζελατίνη. Απομακρύνετε από τη φωτιά.

5. Χτυπάτε τους κρόκους με το νερό και όταν αφρατέψουν, προσθέτετε λίγη – λίγη τη ζάχαρη. Προσθέτετε το χυμό. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.

6. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε ανακατεύοντας απαλά, στο μείγμα. Στρώνετε τις φέτες παντεσπάνι σε πιατέλα, κάτω και ολόγυρα στα τοιχώματα. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει. Πριν το σερβίρετε το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

http://www.radicio.com

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr