colourstyle_s01_b

Γιατί και πως να βάλεις χρώμα στη γκαρνταρόμπα σου

17 Νοεμβρίου 201118:15

colourstyle_s01_bΔιάβασε λίγο, πήγαινε στα μαγαζιά για να πάρεις μια ματιά και επιτέλους βάλε λίγο χρώμα στα ρούχα και στη ζωή σου.

Δεν θες να ντύνεσαι βαρετά, αλλά ούτε και σαν hipster. Βαρέθηκες το μαύρο, το γκρι και το καφέ αλλά δεν τολμάς και τα πράσινα, κίτρινα, πορτοκαλί. Πώς θα ενσωματώσεις τα χρώματα στο ντύσιμό σου με ασφάλεια; Δεν είναι πυρηνική φυσική, θέλει όμως λίγο διάβασμα, προκειμένου να παίζεις με τις αποχρώσεις χωρίς τον κίνδυνο να βγεις έτσι


Φτιάξαμε ένα χρωματικό manual για αρχάριους, ένα για προχωρημένους και ένα σκονάκι* (σε περίπτωση που δεν ήσουν και ο πιο διαβαστερός της τάξης).

Για αρχάριους

Ξεκίνα από τα αξεσουάρ. Αν μέχρι σήμερα άνηκες στην κατηγορία «οι άντρες με τα μαύρα», κάνε μια πρώτη γνωριμία με το χρώμα μέσα από τα αξεσουάρ. Φαντάσου το άχρωμο σύνολο σου συνδυασμένο με ένα ζευγάρι πράσινα loafers: αμέσως δείχνει σύγχρονο και cool. Το ίδιο μπορούν να κάνουν για σένα και μια κόκκινη ζώνη, ένα μωβ κασκόλ, ακόμη και ένα ζευγάρι τιρκουάζ κάλτσες.

Κάνε το τρικ 1+1. Αντί με το που βλέπεις πορτοκαλί παντελόνι στη βιτρίνα να στρίβεις, στάσου λίγο και φαντάσου του με μαύρο πουλόβερ και μαύρα παπούτσια.

Ο κανόνας 1 + 1 (ένα έντονο, ένα ουδέτερο) δεν μπορεί ποτέ να πάει λάθος. Παίξε με τις αποχρώσεις του ουδέτερου (γκρι αν το βασικό σου ουδέτερο είναι μαύρο, μπεζ αν το βασικό σου ουδέτερο είναι καφέ) και είσαι safe.

Χρώματα πασπαρτού είναι το λευκό και φυσικά το τζιν.

Σεβάσου τα χρώματά σου. Τα πολύ έντονα χρώματα ταιριάζουν στους μελαχρινούς, διότι οι ανοιχτόχρωμοι άντρες δείχνουν «ξεπλυμένοι» όταν τα φοράνε. Αν είσαι ξανθός ή έχεις πολύ λευκό δέρμα, προτίμησε τις πιο light αποχρώσεις.

Πρόσεξε την ποιότητα. Σε αντίθεση με ένα λευκό πουκάμισο των €30, που μπορεί να είναι μια χαρά, ένα μωβ πουκάμισο των €30 δείχνει των €3. Και ενώ ένα κίτρινο πουλόβερ από κασμίρ μπορεί να είναι υπέροχο, η ίδια ακριβώς απόχρωση σε συνθετικό δείχνει σαν να το τσίμπησες κατευθείαν από το καλάθι. Αν το budget σου δεν επιτρέπει πολυτέλειες, μείνε στο μαλλί και το βαμβάκι.

Φόρα maximum 3. Αφού εισάγεις επιτυχώς τις πρώτες δόσεις χρώματος στο ντύσιμό σου, μπορείς να ανέβεις στιλιστικό επίπεδο (βλέπε «για προχωρημένους»). Δεν είναι όμως πολλοί οι άντρες εκεί έξω που μπορούν να φορέσουν παραπάνω από 3 έντονα χρώματα στο ίδιο σύνολο χωρίς να μοιάζουν με κλόουν. Εμείς (και η πρώτη φωτογραφία στην αρχή) σε προειδοποιήσαμε.

Για προχωρημένους

Θες να συνδυάσεις δύο ή και παραπάνω χρώματα στο ίδιο σύνολο; Κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην είναι άσχετα. Δες ποια έχουν καλή σχέση μεταξύ τους.

Οι Συγγενείς. Χρωματικές οικογένειες θεωρούνται:

– Οι αποχρώσεις του ιδίου χρώματος (π.χ. μπλε/ γαλάζιο, κόκκινο/ροζ, πράσινο/ φιστικί κλπ).

– Τα χρώματα που έχουν ίδιο τόνο, δηλαδή μουντό με μουντό (π.χ. κυπαρισσί με μπορντό), έντονο με έντονο, παστέλ με παστέλ (π.χ. γαλάζιο με φιστικί, αλλά αυτά θα τα φορέσεις την άνοιξη).

– Τα ψυχρά (πράσινο, μπλε, μωβ) και τα ζεστά (κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί).

Οι Εραστές. Τα αντίθετα έλκονται. Αυτό ισχύει και για τα χρώματα καθώς εκείνα που είναι απέναντι στο χρωματικό κύκλο λέγονται συμπληρωματικά και αποτελούν ιδανικά ζευγάρια.

Kίτρινο με μωβ, πράσινο με κόκκινο και μπλε με πορτοκαλί, ο συνδυασμός τους είναι πάντα φιλικός προς το μάτι.

Οι Φίλοι. Τέλος, εκείνα που δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια, δεν είναι εραστές, αλλά έχουν κάνει τόσο πολύ καιρό παρέα σε εικόνες που βλέπουμε καθημερινά, όπως σημαίες, οδικά σήματα και πινακίδες, που τα μάτια έχουν εξοικειωθεί με το συνδυασμό τους.

Τέτοια είναι το μπλε με το κόκκινο (απαγορεύεται η στάθμευση) ή το κίτρινο, πράσινο, μπλε (σημαία της Βραζιλίας).

Συνδύασε δύο συγγενείς, δύο εραστές ή δύο φίλους και θα συνυπάρξουν χωρίς προβλήματα.

http://www.men24.gr

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr