keik-sokolata

Κέικ σοκολάτα με σαντιγί

16 Νοεμβρίου 201116:30

keik-sokolataΕίναι τόσο πλούσιο αυτό το σοκολατένιο κέικ που πραγματικά μοιάζει με τούρτα! Με ελαφρύ σιρόπι και η πλούσια σαντιγί θα σας ενθουσιάσει.


Υλικά συνταγής:

Βούτυρο: 300 γρ.

Ζάχαρη: 300 γρ.

Αυγά: 5 μέτρια

Αλεύρι: 300 γρ.

Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια

Κουβερτούρα: 100 γρ.

Σκόνη στιγμιαίου καφέ εσπρέσο: 1 κουταλιά

 

Υλικά για το σιρόπι:

Νερό: 500 γρ.

Ζάχαρη: 60 γρ.

Ρούμι: 3 κουταλιές σούπας

Υλικά για τη σαντιγί:

Κρέμα γάλακτος: 300 γρ.

Ζάχαρη: 2 κουταλιές

 

Υλικά για το γαρνίρισμα:

Σε νιφάδες σοκολάτα ή τρούφα : 100 γρ.

 

Οδηγίες:

1. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 3 – 4 λεπτά, να πάρετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το ρούμι.

2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτετε τα αυγά και το αλεύρι. Λιώνετε την κουβερτούρα, προσθέτετε τον καφέ και προσθέτετε το μείγμα στη ζύμη.

3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι 26 εκ. και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 60 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και ενώ το γλυκό είναι ακόμη ζεστό το περιχύνετε με το σιρόπι. Με προσοχή το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

4. Χτυπάτε την κρέμα με τη ζάχαρη σε σαντιγί και τυλίγετε ολόγυρα το γλυκό. Πασπαλίζετε με την τριμμένη κουβερτούρα ή με τρούφα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Από την luise

http://www.radicio.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr