kuneli-krasato_copy

Κουνέλι κρασάτο

15 Νοεμβρίου 201116:23

kuneli-krasato_copyΝοστιμότατη συνταγή για κουνέλι κρασάτο, χωρίς ντομάτα. Νοστιμότατος μεζές για κρασί, αλλά και κυρίως πιάτο.


Υλικά συνταγής:

Κομμένο μερίδες κουνέλι: 1500 γρ. περίπου
Χοντροκομμένα κρεμμύδια: 4 μεγάλα
Καθαρισμένα σκόρδα: 4 σκελίδες
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Κόκκινο ξηρό κρασί: 2 κούπας
Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι
Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι
Δάφνη: 2 φύλλα
Μπαχάρι: 2 – 3 κόκκους
Κανέλα: 1/2 ξυλάκι
Ξύδι: 1/3 κούπας (για το πλύσιμο του κουνελιού)

Οδηγίες:
1. Βάζετε 2 – 3 λίτρα νερό σε μπολ και ρίχνετε το ξύδι. Βάζετε μέσα το κουνέλι και αφήνετε 20 – 30 λεπτά. Το βγάζετε, το πλένετε καλά και το στεγνώνετε με χαρτί.
2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε καλά το κουνέλι από όλες τιος πλευρές. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Μαγειρεύετε ακόμη 2 – 3 λεπτά να μαραθούν τα κρεμμύδια.
3. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κουνέλι. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Επίσης αν το κουνέλι δεν σκεπάζεται με το κρασί, αναποδογυρίζετε τις μερίδες, 3 – 4 φορές κατά τη διάρκεια του βρασίματος για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
4. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό, με ρύζι ή πατατούλες ή πουρέ.

Από την Luise

http://www.radicio.com

http://www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr