meksikaniki-flan

Φλαν μεξικάνικη

2 Νοεμβρίου 201110:19

meksikaniki-flanΗ Μεξικάνικη παραλλαγή της κρέμας καραμελέ, είναι αρωματισμένη με πορτοκάλι και γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται και η καραμελέ.

Προετοιμασία: 10 λεπτά α | Μαγείρεμα: 1 ώρα και 10 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Συνταγή για: 6 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα

Θερμίδες: 284 θερμίδες | Λιπαρά: 10 γρ. 


Υλικά συνταγής:

Ζάχαρη: 1 κούπα (χωρισμένη στη μέση)
Αυγά: 6 μέτρια
Γάλα: 3 κούπες
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1 πορτοκάλι
Φρούτα εποχής: λίγα για γαρνίρισμα

Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε τη μισή κούπα ζάχαρη σε κατσαρολάκι, να λιώσει (ανακινείτε που και που) και να πάρει όμορφο ξανθό χρώμα (προσοχή να μην σκουρύνει γιατί θα πικρίσει η καραμέλα). Την αδειάζετε σε ταψάκι που να χωρά περίπου 1200 ml. Με προσοχή ανακινείτε το ταψί, να πάει η καραμέλα σε όλο τον πάτο και στα τοιχώματα.
2. Ζεσταίνετε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε σιγά – σιγά το γάλα με τη ζάχαρη, την βανίλια και το ξύσμα. Αδειάζετε στο ταψάκι με την καραμέλα.
3. Βάζετε το ταψάκι σε μεγαλύτερο ταψί, το οποίο γεμίζετε με ζεστό νερό, μέχρι τα 2/3 περίπου του μικρού ταψιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 περίπου ώρα. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε το μικρό ταψί να κρυώσει (το βγάζετε από το μεγάλο ταψί). Βάζετε στο ψυγείο, τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει.
4. Χαλαρώνετε την κρέμα περνώντας μια μικρή σπάτουλα ολόγυρα στα τοιχώματα και ανασηκώνετε ελαφρά να μπει από κάτω αέρας. Βάζετε από πάνω μια πιατέλα και αναποδογυρίζετε το ταψί. Γαρνίρετε με φέτες φρούτων εποχής και σερβίρετε.

Luise

http://www.radicio.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr