smart_park

Ακόμη ένα εμπορικό κέντρο

1 Νοεμβρίου 201109:54

smart_parkΣυμπληρώθηκε το «παζλ» των νέων εμπορικών κέντρων, καθώς εγκαινιάστηκε την προηγούμενη Πέμπτη το πέμπτο κατά σειρά κέντρο τους τελευταίους 12 μήνες. Ο λόγος για το Smart Park της REDS, μια επένδυση 75 εκατ. ευρώ και 50.000 τ.μ. Μάλιστα, δεδομένου ότι το νέο εμπορικό πάρκο βρίσκεται δίπλα στο εκπτωτικό χωριό της McArthurGlen, στην περιοχή Γιαλού των Σπάτων, προκύπτει ένας συνολικός χώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας της τάξεως των 80.000 τ.μ., όντας ο μεγαλύτερος στη χώρα.


Η «άνθηση» των εμπορικών κέντρων αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην εν λόγω κατηγορία ακινήτων, που ήδη έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά της στην κρίση, αν κρίνει κανείς από την πορεία των πωλήσεων τους τελευταίους μήνες. Το Metro Mall της Talima Venture (εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντίνου, ομογενών με έντονη επιχειρηματική δράση στον κλάδο των ακινήτων στη Λατινική Αμερική) λειτουργεί από τα τέλη Νοεμβρίου του 2010 στη Δάφνη, ενώ τον Δεκέμβριο ακολούθησε το Athenian Capitol του Ομίλου Χαραγκιώνη, στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και 3ης Σεπτεμβρίου. Την άνοιξη του τρέχοντος έτους εγκαινιάστηκε το River West του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ στη Λ.Κηφισού, ενώ τον Ιούνιο λειτούργησε και το McArthurGlen. Συνολικά, προστέθηκαν πάνω από 100.000 τ.μ. νέων εμπορικών χώρων εν μέσω της οικονομικής Η REDS εγκαινίασε την πρώτη φάση του νέου κέντρου, η οποία αφορά 35.000 τ.μ. και συνιστά επένδυση 55 εκατ. ευρώ. To κέντρο περιλαμβάνει τις αλυσίδες Carrefour, Jumbo, Κωτσόβολος, Hondos Center, Intersport, Celestino, System Graph (Apple Premium Reseller), Octopus, Cook Shop, Wind, Mark Aalen, Bozikis, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, οι επωνυμίες Mamas & Papas και Calzedonia. Οσον αφορά τις επιλογές ψυχαγωγίας, θα υπάρχει το Village Play Land, ένας παιδότοπος για τις μικρές ηλικίες, ενώ ασφαλώς θα προσφέρονται εντός των προσεχών εβδομάδων κι επιλογές εστίασης. Προς το παρόν, υφίστανται συμφωνίες ενοικίασης για το 80% των προσφερόμενων χώρων.

Η δεύτερη φάση της επένδυσης είναι της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ και αφορά την προσθήκη 15.000 τ.μ., για την οποία έχουν υπογραφεί προσύμφωνα με τη Village Cinemas και την Praktiker. Οι σχετικές εργασίες θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2013.

http://portal.kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr