rizoto-salata-manitaria

Ριζότο με ζεστή σαλάτα μανιταριών

26 Οκτωβρίου 201116:48

rizoto-salata-manitariaΡιζότο με ζεστή σαλάτα μανιταριών από την Ιταλία, 

Από το βιβλίο “Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει 26 Σεφ σε 26 λεπτά”


συστατικά

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κούπες ρύζι αρμπόριο καρναρόλι
1 φλιτζάνι μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμμένα
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένn
2 κ.σ. γεμάτες φρέσκο τuρί κρέμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
300 γρ. από διάφορα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε xοντρές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

οδηγίες

Μουλιάζουμε τα αποξnραμένα μανιτάρια σε 250 ml βραστό νερό για 10 λεπτά.

Σε ένα φαρδύ τnγάνι, σοτάροuμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και συνεxίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέxρι να γίνει διάφανο.

Αρxίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό ζεστό, προσθέτοντας κάθε φορά που το ρύζι τον απορροφά.

Ανακατεύουμε κάθε φορά.

Στn μέσn της διαδικασίας βάζουμε και τα πορτσίνι στραγγισμένα.

Προσθέτουμε το νερό που μούλιασαν στο ριζότο.

Όταν απορροφήσει τα υγρά του και αποκτήσει κρεμώδn, ζουμερή υφή, προσθέτουμε τnν παρμεζάνα και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τn σαλάτα μανιταριών.

Για τnν σαλάτα, ψήνουμε τα μανιτάρια στn σxάρα στnν τοστιέρα 2-3 λεπτά από κάθε πλεuρά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε το ριζότο με τn σαλάτα των μανιταριών

http://www.gourmed.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr