deh-thygatriki-tourkia

ΔΕΗ: ίδρυση θυγατρικής στην Τουρκία

9 Αυγούστου 201119:13

deh-thygatriki-tourkiaΤην ίδρυση θυγατρικής στην Τουρκία με έδρα την Κωνσταντινούπολη ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr.


Στελέχη της Επιχείρησης αναφέρουν ότι η θυγατρική θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη χονδρεμπορική αγορά, με στόχο τη σύναψη ελκυστικότερων διασυνοριακών ανταλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι αγορές Τουρκίας, Ελλάδας και Βουλγαρίας για διασυνοριακές ανταλλαγές ενέργειας.

Κύριος στόχος της ΔΕΗ είναι να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της τουρκικής αγοράς για εισαγωγές προς την Ελλάδα, ενώ με δεδομένες τις τάσεις στην τουρκική αγορά, στο άμεσο μέλλον ίσως μπορέσει να δραστηριοποιηθεί και στις εξαγωγές.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, η Ελλάδα εισήγαγε από την Τουρκία 1.264.588 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας και από την Βουλγαρία, 1.334.122 μεγαβατώρες, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ.

Οι εξαγωγές προς τις χώρες αυτές ήταν μόνο 11 μεγαβατώρες προς Τουρκία και μηδέν προς Βουλγαρία.

Ο δρόμος για την ίδρυση θυγατρικής στην Τουρκία άνοιξε μετά την ολοκλήρωση της  διασύνδεσης των δικτύων μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας και Βουλγαρίας, τα οποία πλέον λειτουργούν με τις προδιαγραφές της UNICE και επιτρέπουν τις ανταλλαγές ηλεκτρικής ενέργειας.

econews

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr