viologikos_katharismos

Κλειστός ο βιολογικός για τα βυτία. Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

22 Ιουλίου 201121:45

viologikos_katharismosΤην παρέμβαση του εισαγγελέα καθώς και κάθε αρμόδιου φορέα ζητούν οι αυτοκινητιστές που πραγματοποιούν εκκενώσεις βόθρων, μετά την άρνηση της ΔΕΥΑΞ να δέχεται στο εξής τα λύμματά τους.

Σε καταγγελία τους που αποστέλλεται στην εισαγγελεία και μια σειρά από φορείς, όπως και στα Μ.Μ.Ε. κάνει λόγο για απαγόρευση της ΔΕΥΑΞ από τις 8-7-11 να δέχεται τα λύμματα που μεταφέρουν από τους βόθρους της περιφέρειας της Ξάνθης, από το 1991 μέχρι σήμερα.

Λόγω του γεγονότος ότι οι υπόλοιποι Δήμοι της Ξάνθης δεν διαθέτουν δικό τους βιολογικό καθαρισμό ενώ οι εναλλακτικοί χώροι διάθεσης των λυμμάτων , δεν υπάρχουν οι ιδιοκτήτες των βυτίων κάνουν λόγο τραγική κατάσταση που δημιουργείται καθώς έχει πάψει η εκκένωση όλων αυτών των χώρων.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτεςτ ων βυτιοφόρων οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία είναι αρκετά μεγάλοι, επισημαίνοντας τους φόβους από τον ιό Του Νείλου.

Τέλος αναφέρουν ότι εξαιτίας αυτής της απαγόρευσης, την οποία δεν δικαιολογούν, εγκυμονούν κίνδυνοι να υπάρξουν απορρίψεις από διάφορους επιτήδειους σε σημεία όπως χείμμαροι και ποτάμια προξενώντας σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr