gardoympakia_kokkinista

Γαρδουμπάκια κοκκινιστά

9 Ιουνίου 201117:17

gardoympakia_kokkinistaΓαρδουμπάκια κοκκινιστά

Υλικά (για 3-4 μερίδες) :

  • 12-15 γαρδουμπάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 ντομάτες τριμμένες
  • 1-2 κ.σ. πελτέ
  • 1 κρ/πότηρο κρασί ξηρό
  • 1-2 πρέζες ρίγανη
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • πιπέρι-αλάτι
  • Ξεβράζουμε τα γαρδουμπάκια σε μπόλικο νερό όπως περιγράφω στο άρθρο μου Ξέβρασμα στο κρέας
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι να ροδίσει, ρίχνουμε τα γαρδουμπάκια και τα φέρνουμε 2-3 βόλτες να μυρίσουν και τα σβήνουμε με το κρασί.
  • Μετά βάζουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά και λίγο νερό.
  • Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα για 45’ περίπου (στην χύτρα ψήνονται σε 10’-15’ αναλόγως αν είναι από αρνάκια γάλακτος ή μεγαλύτερα.)
  • Τα αναχαιτίζουμε 2-3 φορές ελέγχοντας το νερό να είναι ίσα-ίσα και λίγο πιο κάτω για να πετύχουμε πηχτή και δεμένη σάλτσα και κατά το τέλος τα αλατίζουμε.

· 

Να θυμάστε οτι τα γαρδουμπάκια και γενικά όλα τα φαγητά με εντόσθια (κοκορέτσι-πατσάς-μαγειρίτσας κ.α.) σε μερικούς μπορεί να μην αρέσουν, αλλά έχουν φανατικούς φίλους που τα ”τσακίζουν” μόλις τα ‘δουν στο τραπέζι.

kreopwleio_mpatzakidh

Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5698&Itemid=49#ixzz1Onh7zWna

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr