vaxevanis

Ο Κώστας Βαξεβάνης έρχεται στο Ίδρυμα

24 Μαρτίου 201113:13

vaxevanisΤην Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει τον γνωστό Έλληνα  δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και το βιβλίο του «Ο άνθρωπος του τείχους»

Η υπόθεση –ή μήπως η πραγματικότητα;– ξεκινά στο Βερολίνο της δεκαετίας του ’90. Στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, ένας άνθρωπος σκυμμένος πάνω σε περιοδικά προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει ένα μήνυμα. Μπορεί να σημαίνει τη σωτηρία του, την ώρα που το Τείχος του Βερολίνου γκρεμίζεται στο κεφάλι του.
Την ίδια στιγμή ένας δημοσιογράφος χαζεύει τα συντρίμμια του Τείχους και μαζί μιας χώρας που δεν υπάρχει. Της Ανατολικής Γερμανίας. Προχωρώντας ανάμεσα στα σουβενίρ του παλιού υπαρκτού σοσιαλισμού, τους μεθυσμένους πρώην Ανατολικογερμανούς και την αβεβαιότητα, θα φτάσει ως το κτίριο της Στάζι. Της πιο ισχυρής μυστικής υπηρεσίας του κόσμου.

Ένα συμβατικό ρεπορτάζ μετατρέπεται σε εφιάλτη. Ο σκοτεινός δρόμος ανοίγει: πράκτορες που πουλάνε μυστικά, πολιτικοί που χρηματίζονται, εκδότες που εκβιάζουν, η απαρασάλευτη πραγματικότητα μια πλαστή εικόνα. Ανάμεσά τους ένας Έλληνας, υπεράνω υποψίας, από τους μεγαλύτερους πράκτορες της Στάζι, δίνει μάχη για να μην αποκαλυφθεί. Όσα εξελίσσονται δεν μοιάζουν καθόλου με ταινίες του Τζέιμς Μποντ.
Είναι η αλήθεια χωρίς έλεος. Και στην αλήθεια το μέταλλο ενός όπλου είναι το ίδιο σκληρό με τον έρωτα

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μάρκος Μπόλαρης, Βουλευτής Ν. Σερρών, π. Υπουργός, ο Κώστας Μπλιάτκας, Γεν. Διευθυντής ΕΤ3, Δημοσιογράφος και ο συγγραφέας.

Βιογραφικό:

Ο Κώστας Βαξεβάνης γεννήθηκε το 1966 στην Αγία Παρασκευή Λέσβου. Σπούδασε μαθηματικά αλλά από… λάθος υπολογισμό βρέθηκε στην δημοσιογραφία. Το 1988 ξεκίνησε από την εφημερίδα Ριζοσπάστης. Από το 1991 ως σήμερα έχει καλύψει τις πολεμικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο, (Βοσνία, Περσικός, Παλαιστίνη, Κουρδιστάν, Αλβανία, Κόσοβο κ.λπ.) ως πολεμικός απεσταλμένος των τηλεοπτικών σταθμών MEGA και ΝΕΤ. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Ποντίκι. Τα τελευταία χρόνια έχει εκπομπές έρευνας στην τηλεόραση. Εργάζεται πλέον στην τηλεόραση της ΝΕΤ και στην εφημερίδα Το Βήμα.
Είναι συγγραφέας των βιβλίων Το Ω της Χριστίνας Ωνάση και Το χαμένο γονίδιο (μυθιστόρημα). Συμμετείχε επίσης σε δύο συλλογικές εκδόσεις για τον Πόλεμο και τα ΜΜΕ. Τα άρθρα του για τον ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης στον Πόλεμο αποτελούν τμήμα βιβλιογραφίας σε ελληνικά Πανεπιστήμια.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις εκδόσεις « Μεταίχμιο», τα βιβλιοπωλεία «Σπανίδης» και την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) στην καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το XanthiPress.gr και η Όμορφη Πόλη.

vaxevanis_toixous_book

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr