news-ypothalassio-parko-gouves-hrakleiou

Το πρώτο υποθαλάσσιο πάρκο στις Γούβες Ηρακλείου

12 Μαρτίου 201122:00

news-ypothalassio-parko-gouves-hrakleiouΤο πρώτο υποθαλάσσιο πάρκο το οποίο φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης των τουριστών από όλο τον κόσμο θα δημιουργήσουν από κοινού ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου και το ΕΛΚΕΘΕ.

Ο ΟΛΗ  έχει το δικαίωμα βάσει καταστατικού λειτουργίας να βυθίσει ναυάγια, όταν τηρούνται τα κατάλληλα μέτρα,  ενώ το ΕΛΚΕΘΕ έχει και την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να δημιουργήσει πολύ γρήγορα ένα πλούσιο οικοσύστημα που θα ελκύει τους λάτρεις του βυθού, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Cretalive.gr.

Μάλιστα οι κ. Μπρας και Συνολάκης συμφώνησαν στη σύσταση κοινής εταιρείας η οποία στο εγγύς μέλλον θα μπορέσει να φτιάξει και να εκμεταλλευτεί το πάρκο που θα γίνει στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τις Γούβες.

“Εκτός του ότι υπάρχουν κονδύλια τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε το σημαντικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι κάνεις ένα έξοδο. Φτιάχνεις το πάρκο και δίνεις ορισμένα χρήματα και μετά δεν ξοδεύεις τίποτα. Απλώς το αξιοποιείς!” τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μπρας.

“Η επιτροπή θα εξετάσει το πλαίσιο βάσει του οποίου θα κινηθούμε. Το νομικό, το οικονομικό και φυσικά το χρονοδιάγραμμα”, τονίζει ο κ. Μπρας που επισημαίνει ότι για τον Οργανισμό Λιμένος είναι εύκολο να “βουλιάξει” καράβια και ναυάγια, να ρίξει και ειδικά μπλόκια στην περιοχή, που έχει στη διάθεσή του το ΕΛΚΕΘΕ, είναι 25 στρέμματα στην περιοχή απέναντι από τις Γούβες. Μια περιοχή που έχει και ‘καλό’ βάθος, από 17 έως 21 μέτρα που προτιμούν οι τουρίστες-καταδύτες.

Δεν υπάρχει πιο ιδανικός φορέας από το ΕΛΚΕΘΕ που έχει την τεχνογνωσία και μπορεί να δημιουργήσει ένα τέλειο οικοσύστημα. Εκεί μέσα σε λίγο σχετικά διάστημα θα έχουμε πλούσια υποθαλάσσια ζωή.

Υπολογίζουν οι επιστήμονες ότι μέσα σε δύο χρόνια θα έχουμε πάνω από 2000 είδη ψαριών” αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ και προσθέτει ότι έχει γίνει ήδη μια πρώτη επαφή με την αρμόδια επίτροπο κ. Δαμανάκη και θα γίνει συνάντηση και με την Περιφέρεια.

“Το σημαντικό είναι ότι τέτοιες δράσεις χρηματοδοτούνται και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Κάθε τουρίστας που θα έρχεται εδώ θα είναι μεγάλο κέρδος για την Κρήτη” δήλωσε ο κ. Μπρας.

Πηγή: http://www.econews.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr