erdogan_dusseldorf

Θέμα μουφτήδων έθεσε από τη Γερμανία ο Ερντογάν

3 Μαρτίου 201108:36

erdogan_dusseldorfΤο ζήτημα των Μουφτήδων στη Θράκη έθεσε και πάλι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση Τούρκων στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

ΟΤούρκος Πρωθυπουργός ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί την εκλογή Μουφτήδων στη Θράκη και έκανε λόγο για υπόσχεση της ελληνικής κυβέρνησης που δεν έχει τηρηθεί.

Στο Συνέδριο που έγινε στη Γερμανική Πόλη, ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε αιχμές για την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη λέγοντας ότι «δεν ήταν νόμιμη» εξαιτίας του γεγονότος ότι τα μέλη της Συνόδου που τον εξέλεξαν δεν είχαν τουρκική υπηκοότητα, κάτι το οποίος φρόντισε, όπως είπε, η τουρκική κυβέρνηση.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, έκανε λόγο για συζητήσεις που είχε τόσο με τον Κώστα Καραμαναλή όσο και με το Γιώργο Παπανδρέου, συνδέοντας ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία και στη Θράκη .

Σύμφωνα με τον τουρκόφωνο τύπο στη Θράκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη Καλίντ Χαμπίπογλου χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές τις αναφορές Ερντογάν στο ζήτημα των Μουφτήδων , συνδέοντάς τις με την επίσκεψη Νταβούτογλου, σε λίγες μέρες, στη Θράκη και την Αθήνα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr