clean-face

Γίνε εξολοθρευτής

5 Μαρτίου 201122:00

clean-faceΕξαφάνισε το σπυρί του προσώπου σου, προτού εξαφανίσει την αυτοπεποίθησή σου.

Οσο ασφαλής κι αν νιώθεις στη σχέση σου, ένα σπυράκι σε ακατάλληλη θέση σου τσακίζει την αυτοπεποίθηση. Μόλις το εντοπίσεις, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές. 

Το θαύμα της ασπιρίνης
Τρίψε δύο ασπιρίνες ανάμεσα σε δύο κουταλάκια και ρίξε μερικές σταγόνες νερό μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη πάστα. Απλωσε το μείγμα πάνω στο σπυράκι. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ασπιρίνης μειώνουν άμεσα το πρήξιμο. Προσοχή όμως: απόφυγέ το αν είσαι αλλεργικός στην ασπιρίνη.

Βάλε πάγο
Ο πάγος συρρικνώνει τα σπυράκια. Για να αποφύγεις τον ερεθισμό, κάλυψε μερικά παγάκια σε μία πετσέτα και τοποθέτησέ τα σαν κατάπλασμα πάνω στο σπυράκι για 10 λεπτά. Είναι η ίδια διαδικασία, στην οποία καταφεύγεις όταν έχεις τραυματισμό στον αστράγαλο.

Πες όχι στο στρες
Κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου, στο σπίτι σου ή τη δουλειά, οι ορμόνες σου στην κυριολεξία αποσυντονίζονται. Ετσι προκαλείται υπερέκκριση λιπαρών συστατικών και το γνωστό αποτέλεσμα: κλειστοί πόροι κι εμφάνιση σπυριών. Γι’ αυτό προσπάθησε έστω και μία φορά την ημέρα να χαλαρώνεις και να παίρνεις βαθιές αναπνοές.

Βάλε κρέμα
Για να εξαφανίσεις ένα σπυράκι, χρησιμοποίησε τοπικά μία κρέμα για την ακμή με υπεροξείδιο του βενζολίου σε περιεκτικότητα 2% ή σαλικυλικό οξύ με περιεκτικότητα 0,5%. Απόφυγε τα προϊόντα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα δραστικών συστατικών, επειδή θα προκαλέσεις ξηρότητα στην επιδερμίδα σου.

Μίλα με δερματολόγο
Είναι η πιο αυτονόητη συμβουλή. Ο γιατρός θα αξιολογήσει την κατάστασή σου και θα σου χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία. Επιπλέον, αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία, ίσως σου συστήσει τα νέα lasers που καταπολεμούν τα βακτηρίδια της ακμής. Η φωτοθεραπεία Acne Clear, που εφαρμόζεται στο Κέντρο Laser και Ιατρικής Αισθητικής Neotis (www.neotis.gr), χρησιμοποιεί μπλε ιώδες φως και είναι ό,τι πιο νέο στην αντιμετώπιση των σπυριών και της ακμής σε κάθε τύπο δέρματος.

Γρήγορα tips
* Μην πιάνεις ποτέ το πρόσωπό σου με τα χέρια αν δεν τα έχεις πλύνει πολύ καλά.
* Μην ξεχνάς τον καθημερινό καθαρισμό με προϊόντα που έχουν το σωστό pH.
* Απόφευγε τη συμπίεση των μαύρων στιγμάτων με τα δάχτυλά σου. Κινδυνεύεις να μολυνθείς ή να αφήσεις ουλές στο πρόσωπό σου.
* Να χρησιμοποιείς πάντα oil free προϊόντα περιποίησης.

Πηγή: http://www.menshealth.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr