leoforeio

Σταματούν τα σχολικά δρομολόγια την Τρίτη

25 Φεβρουαρίου 201123:36

leoforeioΣε διακοπή των σχολικών δρομολογίων οδηγούνται τα ΚΤΕΛ και οι υπόλοιποι μεταφορείς στην Ξάνθη και άλλες 30, περίπου, περιοχές από την ερχόμενη Τρίτη.

Η απόφαση αυτή ανήκει στα ΚΤΕΛ που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την αρχή του χρόνου καθώς η μεταφορά γίνεται χωρίς κάποια δέσμευση των δύο μερών και ενώ οι μεταφορείς δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου, κρίνοντας ως ασύμφορη τη μείωση που ζητούσε το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί άγονος.

Ήδη, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή υπήρξε συνενόηση των εμπλεκομένων και τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και εκπροσώπων των ΚΤΕΛ Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο.

Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση

Όπως αναφέρο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θ. Γεωργιάδης σε δήλωσή του στο Κανάλι 6, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να συνεχιστεί η μετακίνηση των μαθητών, κάτι για το οποίο θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις τη Δευτέρα. Είναι η δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά που ανακύπτει σοβαρό πρόβλημα με τη μετακίνηση των μαθητών στην περιοχή.

Πρακτικά η άνοδος του κόστους, όπως αναφέρουν οι μεταφορείς, σε συνδυασμό με την απαίτηση του κράτους να υπάρξει μείωση των ποσών που καταβάλλει έχουν οδηγήσει την κατάσταση στο σημερινό αδιέξοδο με μοναδικό θύμα του μαθητές και τις οικογένειές τους, ειδικά στην ορεινή περιοχή όπου τα εκπαιδευτικά προβλήματα είναι πιο έντονα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr