petalotis_sxoleio

Συναντήσεις Υπουργών στην Κομοτηνή

18 Φεβρουαρίου 201115:07

petalotis_sxoleioΔιαδοχικές αλλά και ταυτόχρονες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην Κομοτηνή, από το Υπουργικό Κλιμάκιο που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στη Θράκη.

Με τη Μιλένα Αποστολάκη

Συγκεκριμένα, παρουσία του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη το έγινε αρχικά σύσκεψη με τα προεδρεία των Κτηνοτροφικών Συλλόγων από τη Ροδόπη, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα με την Υφυπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη, τον  υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργο Πεταλωτή και το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Γιώργο Ούστογλου. Συμφώνησαν ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα γίνει με βάση και τον πρωτογενή τομέα. Η Υφυπουργός τους υποσχέθηκε ότι η εξισωτική αποζημίωση του 2009 θα δοθεί πριν από το Πάσχα.

Με το Γιάννη Διαμαντίδη

Στη συνέχεια, υπήρξε συνάντηση με τον Σύλλογο Παράκτιων Αλιέων ΑΜ-Θ, του Υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη και αντικείμενο ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση των λιμανιών της Περιφέρειας με έργα και παρεμβάσεις της αρμοδιότητάς του, προκειμένου την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Πεταλωτής, καθώς επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης, η Υφυπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Με την Εύη Χριστοφιλοπούλου

Ζητήματα εκπαιδευτικών υποδομών συζήτησε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης με την Υφυπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Εύη Χριστοφιλοπούλου παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής.

Με Σκανδαλίδη και Αποστολάκη

Με αντικείμενο το «Καλάθι των Προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης», πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, στην οποία συμμετείχαν οι Υφυπουργοί  Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος καθώς και ο Ειδικός  Γραμματέας του Υπουργείου Ευάγγελος Διβάρης. Στη συζήτηση ετέθησαν ζητήματα υποδομών του αγροτικού τομέα καθώς και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Για τουρισμό-πολιτισμό ο Γιώργος Νικητιάδης

Στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης πραγματοποιήθηκε, τέλος, συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παπακοσμά.

Επίκειται νέα επίσκεψη της Λ. Κατσέλη

Τέλος έγινε γνωστό ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει επίσκεψη και συνάντηση της Υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη στην Θράκη, για την προετοιμκασία της οποίας η Υπουργός συζήτησε με τον Περιφερειάρχη.

perifereia_siskepsi_klimakio_1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr