PERIFEREIAKO_SYMVOULIO

Περιφερειακό Συμβούλιο με μεταναστευτικό. Αποχώρηση Παυλίδη

15 Φεβρουαρίου 201117:06

PERIFEREIAKO_SYMVOULIOΣυνεδρίασε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Κυρίαρχο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποτέλεσε το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς, ο Λέκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Χρήστος Δετσαρίδης και η εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» Ελένη Βεληβασάκη.

Αντίθετοι σε φράχτη και πλωτή φυλακή.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν στις ανθρωπιστικές και πολιτικές παράμετρους του προβλήματος ενώ κατέστη σαφές ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις φιλοξενίας μεταναστών στη Ροδόπη και τον Έβρο είναι ανεπαρκείς και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που ολοένα αυξάνουν.

Τέλος εκφράστηκαν σαφείς αντιρρήσεις για την κατασκευή του λεγόμενου «φράχτη» στον Βόρειο Έβρο καθώς και του πλωτού κέντρου φιλοξενίας στην Αλεξανδρούπολη αφού η πλειοψηφία των συμμετεχόντων συμβούλων θεώρησαν τις σκέψεις αναποτελεσματικές και ίσως αντιβαίνουσες με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσε ψήφισμα με τις θέσεις της παράταξής του για το μεταναστευτικός, όπου μεταξύ άλλων ζητείται η ύπαρξη ανθρώπινων χώρων φύλαξης, η ανυπακοή στην Ε.Ε. και η παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων, μεταξύ άλλων.

Α. Γιαννακίδης . Εμείς αποφασίζουμε για την περιοχή

Μετά το πέρας του Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Θεωρώ ότι το μεταναστατευτικό ζήτημα που συζητήσαμε σήμερα, ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που έχουν προσδώσει στη χώρα μας ιδιαίτερη επικαιρότητα. Το μήνυμα που δώσαμε σαν Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ότι δεν μπορεί κανένας να αποφασίζει για εμάς, χωρίς τη δική μας φωνή και παρουσία. Ήταν μια εξαιρετική έκφραση δημοκρατικού προβληματισμού.

Αποχώρησε ο Γ. Παυλίδης

Από τη συζήτηση για το μεταναστευτικό αποχώρησε η παράταξη του Γιώργου Παυλίδη, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι η συνεδρίαση έγινε στην Κομοτηνή και όχι στη Βύσσα.

Προ ημερησίας οι μετατάξεις από Παυλίδη.

Για τελεσίγραφα που καλούν υπαλλήλουν να δηλώσουν μέσα σε δύο μέρες να εκδηλώσουν εθελούσια μετάταξη σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας. «Εμφανές είναι ότι οι Υπηρεσίες υπό ένα πρόχειρο και πρωτοφανές υπερσυγκεντρωτικό  οργανόγραμμα υπολειτουργούν, σε βάρος των πολιτών σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, σε χρόνο που απαιτούνται πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από το παρελθόν.

Ταυτοχρόνως, για λάθη και παραλείψεις άλλων διαφαίνεται ότι θα εξαναγκασθούν οι υπάλληλοι σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, ή σε ένα καθεστώς μετακινήσεων-μεταβάσεων, που αποδυναμώνει τις Περιφερειακές Ενότητες, που θα καταναλώνει το 1/3 του χρόνου εργασίας σε αμφισβητούμενης νομιμότητας μεταφορές, με μονομερώς  βλαπτικές για τους εργαζόμενους αλλαγές. Πρότασή μας είναι να υπάρξει από τώρα διόρθωση των στρεβλώσεων, αποκέντρωση των υπηρεσιών στους Νομούς της περιφέρειας.» ανέφερε ο επικεφαλής Γιώργος Παυλίδης στο κείμενο της ερώτησής του.

Τέλος με άλλο αίτημά του έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα των στρεβλώσεων που προκύπτουν από το Νομοσχέδιο για τις προστατευόμενες περιοχές Natura, ζητώντας άμεσα την κατάθεση προτάσεων από την Περιφέρεια.

PERIFEREIAKO_SYMVOULIO_2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr