news-emporio-spaniwn-zwwn

Συνελήφθη με εκατοντάδες σπάνια ζώα στις αποσκευές του

15 Φεβρουαρίου 201107:11

news-emporio-spaniwn-zwwnΕκατοντάδες ζώα, μεταξύ των οποίων φίδια, αράχνες και χελώνες, προσπάθησε να  περάσει από το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ ένας 34χρονος άνδρας από την Ινδονησία.

 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, ο 34χρονος Rivo Cahyono, που προμηθεύτηκε τα ζώα από την αγορά της Μπανγκόκ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο όταν πέρασε τις αποσκευές του από τους σαρωτές ακτίνων Χ.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο δράστης είχε «στριμώξει» στις τρεις βαλίτσες του 122 χελώνες, ανάμεσα στις οποίες και μια χελώνα Ploughshare, η σπανιότερη του κόσμου.

Επιπλέον στις αποσκευές του βρέθηκαν δυο βόες, 34 πύθωνες, 18 αράχνες, σκιουράκια, σαύρες και ένας γκρι παπαγάλος.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Διατήρησης Εθνικών Πάρκων και Άγριας Ζωής ανακοίνωσε ότι ο 34χρονος αγόρασε τα ζώα από την αγορά  Chatuchak στη Μπανκόκ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της πόλης, όπου διακινούνται πολλά από τα σπανιότερα είδη του κόσμου και, παρά τις καταγγελίες που γίνονται στις αρμόδιες Αρχές, λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον τοπικό διευθυντή της ΜΚΟ «Traffic»,  που αγωνίζεται για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου σπάνιων ειδών, «η κατάσταση είναι απαράδεκτη για μια χώρα που ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα του παράνομου εμπορίου».

Όπως επισημαίνει η οργάνωση, οι λαθρέμπορες πολλές φορές έχουν παραδεχτεί ότι τα ζώα που διακινούν τα απέκτησαν παράνομα και ότι δίνουν ακόμα και συμβουλές για το πώς θα μπορέσει κάποιος να τα βγάλει από τη χώρα.

Το Τμήμα Διατήρησης Εθνικών Πάρκων και Άγριας Ζωής της Ταϊλάνδης εκτιμά ότι ο 34χρονος αγόρασε τα ζώα έναντι 24.000 δολαρίων. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Traffic, η τιμή μεταπώλησής τους, αν ο άνδρας είχε καταφέρει να τα περάσει από το αεροδρόμιο, θα ήταν πολύ υψηλότερη.

Για το econews

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr