gounaris_kevrekakis_kymparidis

Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

10 Φεβρουαρίου 201116:49

gounaris_kevrekakis_kymparidisΑνακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης που αντιτίθεται στις δρομολογούμενες αλλαγές του πλαισίου για το δικηγορικό επάγγελμα.

Παράλληλα, οι δικηγόροι της Ξάνθης, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρ Ξάνθης, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στις προτάσεις  της Πολιτείας, γιατί αυτές αφενός  μεν κινούνται στην κατεύθυνση της νόθευσης του θεσμικού ρόλου και της μετατροπής του Δικηγόρου σε «επιχειρηματία», αφετέρου δε προδιαγράφουν τη σταδιακή οικονομική εξαθλίωση και την επαγγελματική περιθωριοποίηση και έξοδο από το επάγγελμα ενός μεγάλου τμήματος του Δικηγορικού Σώματος και ιδίως των νέων συναδέλφων.

Ειδικότερα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις:

– κλείνει το ανοικτό επάγγελμα των 50.000 δικηγόρων  σε ολόκληρη την Ελλάδα,  με αποτέλεσμα να μονοπωλήσουν ανεξέλεγκτα τη δικηγορική ύλη λίγες μεγάλες  δικηγορικές εταιρίες ανά την Ελλάδα.    

–  οι ελάχιστες δικηγορικές αμοιβές, που καθιέρωσε η Πολιτεία με σκοπό την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων και την αξιοπρεπή άσκηση  του δικηγορικού λειτουργήματος, καταργούνται,  προκειμένου να ωφεληθούν οι μεγάλοι Τραπεζικοί και Ασφαλιστικοί Όμιλοι, που στο εξής θα καθορίζουν  μονοπωλιακά τις αμοιβές των δικηγόρων.

 

Επιπρόσθετα  με τις πρόσφατα  αποφασισθείσες  υπερβολικές αυξήσεις των δικαστικών εξόδων στα ποινικά και διοικητικά δικαστήρια και το δεκαπλασιασμό του παραβόλου υποβολής μήνυσης ακυρώνεται ουσιαστικά το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη – ιδίως του οικονομικά αδύναμου – για δικαστική προστασία.  

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα δηλώνουμε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε το κύρος και την ιστορία του Δικηγορικού Σώματος, με διαδρομή πλέον των 150 ετών και παρακαταθήκη πολλών αγώνων για την ανεξαρτησία της  Δικαιοσύνης και την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr