vogdou

Σε ισχύ οι ρυθμίσεις στη Βόγδου. Σε αδρανεια η τήρησή τους.

7 Φεβρουαρίου 201121:56

vogdouΣε ισχύ είναι εδώ και καιρό οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βόγδου, που εγκρίθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης.

Πιο αναλυτικά,  είναι η πρόβλεψη για την ύπαρξη δύο θέσεων στάθμευσης μπροστά στο δικαστήριο για την Αστυνομία, δύο θέσεων φορτοεκφόρτωσης  παρακάτω, μιας  όθέσης ΑΜΕΑ καθώς και δέκα θέσεων ΤΑΞΊ μέχρι την κυκλική πορεία. Ταυτόχρονα απαγορεύεται πλέον η στάση και η στάθμευση σε όλη την πλευρά του ΟΤΕ.

Πρακτικά, όμως, στην οδό Μ. Βόγδου το παρκάρισμα επιτρέπεται παντού. Το μόνο που τηρείται είναι οι θέσεις των Ταξί (που περιφρουρούνται φυσικά από τους οδηγούς) και, συχνά, οι δύο θέσεις για τα οχήματα της Αστυνομίας που κάνουν μεταγωγές κρατουμένων.

Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ανοιχτά σε όλους και, αν δεν υπήρχε ενδεχομένως η απόφαση της Επιτροπής του Δήμου, ίσως κανείς να μην παρατηρούσε τις πινακίδες σήμανσης που υπάρχουν στο Δρόμο. Το πρόβλημα όπως συμβαίνει πάντα, οφείλεται στους δύο καθοριστικούς παράγοντες που έχουν οδηγήσει κάθε ελληνική πόλη σε καταστροφή: Αδιαφορία ων οδηγών και έλλειψη αστυνόμευσης.

Ακόμη και τα σημεία πρόσβασης των πεζών προς, στο ύψος του ΟΤΕ στην κυκλική πορεία,  είναι διαρκώς κατειλημμένη από οχήματα . Κάποιοι επαγγελματίες του δρόμου αναφέρουν ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή ρύθμιση .

Συμφωνία των επαγγελματιών για απομάκρυνση Ι.Χ.

Μάλιστα στην αρχή του μέτρου υπήρξε συνέλευση των επαγγελματιών που αποφάσισαν να απομακρύνουν τα δικά τους οχήματα  -όπως συνέβη τον πρώτο καιρό- για να διευκολύνουν  να αδειάσει η πλευρά του ΟΤΕ. Όμως η ανύπαρκτη αστυνόμευση και η καταστρατήγηση από άλλους πολίτες, επέφερε πλήρη καταστρατήγηση του μέτρου. Κάποιοι σημειώνουν ότι το χειρότερο είναι πως μια φορά μόνο η Δημοτική Αστυνομία επέδραμε και  έκοψε κλήσεις σε όλα τα παράνομα οχήματα και, έκτοτε, εξαφανίστηκε.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε ένα δρόμο που δεν αστυνομεύεται είναι σύμφωνα με πολλούς η ξαφνική και αποσπασματική επιδρομή που απλώς τιμωρεί λίγους αλλά δεν δείχνει αποφασιστικότητα για την τήρηση των αποφάσεων. Άλλωστε ποιος ο λόγος να συνεδριάζουν επιτροπές και να τοποθετούνται δεκάδες πινακίδες καθημερινά, ενώ τίποτε δεν τηρείται;

 

Η αντιγραφή μέρους των κειμένων και των εικόνων του XanthiPress.gr προστατεύεται από τις διατάξεις περί πνευματικής Ιδιοκτησίας. Όροι χρήσης.

.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr