poulios_profil

Ο Χ. Πούλιος για εξαγορές ψήφων

3 Φεβρουαρίου 201115:56

poulios_profilΜε ανακοίνωση που έχει τίτλο «Θέατρο του Παραλόγου ή κάτι άλλο συμβαίνει:» η παράταξη του Χρήστου Πούλιου παρενέβη στο θέμα της εξαγοράς ψήφων κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και παίρνει θέση.

Όπως είναι γνωστό σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για την πιθανότητα εξαγοράς ψήφων σε συνοικισμούς της Ξάνθης, στο πλαίσιο της οποίας έχουν κληθεί εκδότες της Ξάνθης να καταθέσουν.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι Ξανθιώτες αντιμετωπίζαμε σαν συνηθισμένο ανέκδοτο, την κλασσικά αλλοπρόσαλλη τακτική εφημερίδας της πόλης μας, κάθε φορά στις εκλογές να υποστηρίζει τον κ.Στυλιανίδη να εκλεγεί Δήμαρχος της πόλης, χωρίς να φταίει ποτέ για τις πρακτικές των συμβούλων του, και μετά τις εκλογές σαν μεταμελημένη Μαγδαληνή να μετανιώνει γιατί τον στήριξε και να αυτομαστιγώνεται. Αστεία βέβαια και η προσπάθειά του να ντύσει με δήθεν «ιδεολογήματα» τον επαγγελματισμό του.

Το αστείο όμως καταντάει επικίνδυνη φαιδρότητα όταν προσπαθεί να εντάξει στο κάδρο της εξαγοράς ψήφων την παράταξή μας, γιατί έτσι τον συμφέρει. Οι Πολίτες για την Αλλαγή έχουν πληρώσει εκλογικά ακριβά την συνειδητή τους επιλογή να μην μπουν ποτέ σε παιχνίδια επηρεασμού ψήφων ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Γιατί επηρεασμός εκτός των άλλων είναι και η εκμετάλλευση της ανάγκης για δουλειά, για ηλεκτρικό ρεύμα σε παράνομα σπίτια, για ασφάλιση, θέρμανση ακόμη και διατροφή, με την συμμετοχή μάλιστα παραγόντων και υπηρεσιών, δημοσίων και δημοτικών.

Οι Ξανθιώτες ξέρουν πώς ψηφίζει η πόλη, ξέρουν ποιες λογικές δυστυχώς επικρατούν, λογικές που εμείς ποτέ σαν παράταξη δεν εφαρμόσαμε. Εμείς, οι Πολίτες για την Αλλαγή, την δεύτερη Κυριακή των εκλογών είδαμε μια τεράστια προσπάθεια τήρησης της νομιμότητας της εύρυθμης εκλογικής διαδικασίας. Κάτι που εξασφάλισε προφανώς την ελεύθερη έκφραση της κρίσης των δημοτών. Κάτι που δεν είδαμε δυστυχώς την πρώτη Κυριακή.

Ο εκδότης της εφημερίδας αυτής και οι συνήθεις συνοδοιπόροι του που μαρτυρούν πάντα γι’αυτόν, ας κάνουν κάτι πολύ απλό. Να πάρουν όλα τα φύλλα των εφημερίδων τους που χρόνια τώρα κατονομάζουν επώνυμα συγκεκριμένα πρόσωπα της πολιτικής ζωής του τόπου, σαν εξαγοραστές συνειδήσεων και ψήφων, ας πάρουν τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές τους, ας πάρουν καρτελάκια βενζινάδικων που επιδείκνυαν ως τακτικές συμβούλων που αυτοί κατονόμαζαν και που βέβαια ποτέ δεν ανήκαν στη παράταξή μας και να πάνε στον κ.Εισαγγελέα. Και να μιλήσουν για όλα όσα έχουν γράψει τόσα χρόνια. Και που κανένας ποτέ μέχρι σήμερα αρμόδιος παραδόξως δεν διάβασε.

Οι Πολίτες για την Αλλαγή δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όλοι οι άλλοι ας αρχίσουν να ανησυχούν. Και αυτοί που κατονομάζονταν τόσα χρόνια σαν αυτουργοί. Και αυτοί που ήξεραν και δεν μιλούσανε. Και αυτοί που ήξεραν και δεν ενεργούσαν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr