katselh

Επίσκεψη Λούκας Κατσέλη σε Δράμα-Καβάλα.

2 Φεβρουαρίου 201117:40

katselhΗ Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη,θα επισκεφθεί την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, και την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011, στους Νομούς Δράμας και Καβάλας.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών επαφών με όλους τους τοπικούς φορείς, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την υλοποίηση των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Απασχόλησης και του σχεδίου νόμου για την Κοινωνική Οικονομία.

Όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., Τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης Απασχόλησης είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας και έχουν ως βασικό στόχο την επαγγελματική και κοινωνική ένταξη ανέργων, αλλά και την υποστήριξη των επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο. Τα Τ.Ο.Π.Σ.Α. αφορούν εργαζόμενους και ανέργους σε όλη την Ελλάδα και θα σχεδιαστούν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες της τοπικής οικονομίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα αναπτυχθούν και οι πολιτικές της κοινωφελούς εργασίας που θα εφαρμοσθούν μέσω ενδιάμεσων φορέων, όπως οι Δήμοι και Μ.Κ.Ο.

Παράλληλα, η Κοινωνική Οικονομία θεσμοθετείται ως εργαλείο για την προαγωγή του συλλογικού κοινωνικού συμφέροντος. Σκοπός του είναι η ανάπτυξη συμμετοχικών μορφών επιχειρηματικότητας, η προώθηση της δημιουργίας θέσεων εργασίας, η καταπολέμηση της φτώχειας, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Παράλληλα η Υπουργός θα προεδρεύσει σε  συναντήσεις εργασίας με τους τοπικούς φορείς των περιφερειακών ενοτήτων:

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011
19:00 – Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας με φορείς της ΠΕ Καβάλας
Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011
17:00 – Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ανδρέας Παπανδρέου», έδρα ΠΕ Δράμας (πρώην Νομαρχία) με φορείς της ΠΕ Δράμας

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr