3o_gymnasio

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη σχολική στέγη στην Ξάνθη

8 Ιανουαρίου 201100:10

3o_gymnasioΤο θέμα του στεγαστικού προβλήματος των 15ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων καθώς και του 8ου Γυμνασίου θέτουν με ερώτημά τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς τρεις βουλευτές του ΚΚΕ. Στο κείμενο της ερώτησής τους αναφέρουν:

«Επανερχόμαστε στο πρόβλημα της σχολικής στέγης των συστεγαζόμενων σχολείων 15ο Δημοτικό Ξάνθης – 20ο Δημοτικό Ξάνθης – 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται.
Το γνωστοποιήσαμε για πρώτη φορά το 2009 με ερώτηση μας (αρ. πρωτ. 14262/12-2-2009), αλλά δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την οριστική λύση του προβλήματος. Στην δεύτερη σχετική ερώτηση (9009/20-4-10) που έθεσε το κόμμα μας, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία απάντηση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το οποίο είχε χαρακτηριστεί στις απαντήσεις των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών ως το αρμόδιο για την επίλυση του θέματος.
Τα τρία σχολεία συστεγάζονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες (προκάτ) και το 8ο Γυμνάσιο λειτουργεί το απόγευμα. Οι κτιριακές αυτές εγκαταστάσεις καθίστανται ανε–παρκείς για τη στέγαση του αριθμού των τμημάτων, καθώς κάθε χρόνο αυξάνονται οι εγγεγραμμένοι μαθητές.
Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος και την κατασκευή νέων κτιρίων, χρηματοδοτούμενων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, που ουσιαστικά ιδιωτικοποιούν τη σχολική στέγη και επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα.”

Οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν του αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και του 8ου Γυμνασίου Ξάνθης και με ποιο χρονοδιάγραμμα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr