xynidis_dimotiki_agora

Σ. Ξυνίδης: Νέα ώθηση με το νέο αναπτυξιακό Νόμο

3 Ιανουαρίου 201118:55

xynidis_dimotiki_agoraΤην άποψη ότι ο αναπτυξιακός νόμος βασίζεται σε διαφορετική λογική από αυτή που έγινε γνωστή μέχρι σήμερα και στην περιοχή, εκφράζει σε δηλώσεις του για το νέο αναπτυξιακό ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης.

 Μιλώντας στους δημοσιογράφους της Ξάνθης ανέφερε ότι έχουν δοκιμαστεί όλοι οι αναπτυξιακοί νόμοι στην περιοχή. «Παρότι έδωσαν ώθηση στην ανάπτυξη τελικά δεν έδωσαν διάρκεια στη δραστηριότητα.  Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα αναπτυξιακό νόμο που θα αφήνει μόνιμη και σε βάθος χρόνου ανάπτυξη.

Δεν περιοριστήκαμε μόνο στις επιδοτήσεις αλλά στοχεύσαμε στην επιβράβευση των κερδοφόρων επιχειρήσεων με αφορολόγητα, καθώς επίσης και να  δώσουμε ρευστότητα στην αγορά μέσω της μετεξέλιξης του ΤΕΜΠΜΕ.» ανέφερε ο Σωκράτης Ξυνίδης.

Παράλληλα δίνει ιδιαίτερο βάρος στην καινοτομία και τη νεανική  επιχειρηματικότητα, αναφέροντας: «Συγχρόνως όμως δίνουμε την προοπτική για το μέλλον και για το πώς  ονειρευόμαστε τη νέα επιχειρηματικότητα. Υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα ανθρώπων με εξαιρετικές ιδέες και αυτά επιβραβεύουμε .  Ο νέος αναπτυξιακός νόμος χρηματοδοτεί τις νέες επιχειρήσεις και την καινοτομία  με πολύ μεγάλα ποσά. Τέλος, επιβραβεύουμε τις κοινοπρακτικές επιχειρήσεις (clusters) και τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr