Φθινόπωρο 2010: Ο θαυμαστός κόσμος των ανδρικών παπουτσιών

31 Οκτωβρίου 201016:50

shoesfashion1018_i1_bΕπειδή το πρώτο πράγμα που οι γυναίκες προσέχουν πάνω σου είναι τα παπούτσια, πρέπει όπως καταλαβαίνεις να γίνουν και το πρώτο πράγμα που προσέχεις εσύ ο ίδιος πάνω σου. Ωραίο παπούτσι σημαίνει αυτόματα ωραίο στιλ.

Φυσικά, δεν εννοώ ότι μπορείς να παραμελείς όλο το υπόλοιπο outfit, δίνοντας έμφαση μόνο στα παπούτσια. Αλλά νομίζω ότι είναι σαφής ο ρόλος τους στην γενικότερη εικόνα σου.

Επίσης, ένα ζευγάρι είναι λίγο, πολύ λίγο, δύο ζευγάρια είναι λίγα, τι να πω; Θα πω να δούμε ποια είναι τα βασικά κομμάτια που πρέπει να έχεις στην παπουτσοθήκη σου για φέτος. Αποκλείονται οι σταθερές αξίες, όπως all star σε ό, τι χρώμα, μοκασίνια δερμάτινα ή σουέντ και παντός τύπου αθλητικά παπούτσια.

Τα κλασικά

Τα γνωστά και μη εξαιρετέα δερμάτινα δετά, είναι ένα από τα πιο σημαντικά παπούτσια που πρέπει να έχεις στην κατοχή σου. Φόρα τα άφοβα και κάνε τα επαγγελματικά σου βήματα. Να επιλέξεις αρχικά τις σίγουρες λύσεις του μαύρου και του καφέ που είναι τα απαραίτητα χρώματα.

Αν έχεις τη διάθεση να πειραματιστείς, αυτή τη σεζόν μπορείς να το κάνεις με το μπλε σκούρο και το μπορντό. Καθόλου κακή ιδέα, αν σκεφτείς ότι μιλάμε για σκούρα χρώματα, που ταιριάζουν με γκρι και μαύρο κουστούμι αντίστοιχα.

Για την ακρίβεια, πολύ καλή ιδέα γιατί θα σε απαλλάξουν από τα ίδια και τα ίδια και θα σου προσθέσουν extra στιλ. Για να μαθαίνεις, τα δερμάτινα δετά, μπορεί να τα ακούσεις και ως oxfords

Το γυαλίζεις το παπούτσι;

Και για όποιον δεν κατάλαβε, το ματ φέτος δεν έχει την τιμητική του, αλλά αντιθέτως θεωρείται πολύ εκτός μόδας.

Φυσικά τη θέση του παίρνει το λουστρίνι, οπότε στα δετά δερμάτινα παπούτσια σου μπορείς να προσθέσεις μία εσάνς από γυαλάδα.

Ειδικά το μπλε σκούρο και το μπορντό θα δείχνουν ακόμα πιο τυπικά από όσο είναι ήδη το συγκεκριμένο παπούτσι. Εντάξει, είπαμε να είμαστε στιλάτοι, αλλά κατά τη γνώμη μου και το ματ παπούτσι μια χαρά διαχρονικό είναι.

Οπότε αν δεν πολυσυμπαθείς τα λουστρινένια παπούτσια, φόρα τα ματ και βγες στο δρόμο χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Επιχείρηση Brogues

Τα συγκεκριμένα παπούτσια (είναι αυτά με τις τρυπούλες) παραπέμπουν πολύ στα δερμάτινα δετά, αλλά ουδεμία σχέση έχουν με αυτά. Αντιμετωπίζονται από πολλούς σαν ένα ζευγάρι καλών παπουτσιών, ενώ στην ουσία μπορείς να τα βάλεις και να πας για ποτό, εκτός από το να διοικήσεις την εταιρεία σου.

Αυστηρά σε ματ χρώμα και συνήθως γήινη απόχρωση.

Αν θες στο εν λόγω παπούτσι, δοκίμασε το ταμπά (χρώμα του δέρματος) που είναι επίσης στη μόδα φέτος και για καλή σου τύχη πάει με όλα.

Θα πάρεις τα βουνά;

Ναι, λοιπόν, τα ορειβατικά μποτάκια είναι εδώ, ενωμένα δυνατά. Μπορούν να είναι κλασικά ή και πιο καλλιτεχνικά, ανάλογα σε ποιο σχεδιαστή θα απευθυνθείς. Τα κλασικά είναι ψηλά, καφέ ή μαύρα και βολικά. Μπορείς να τα φορέσεις κατά τη διάρκεια του ΣΚ σου που θα πας εκδρομή, στον καφέ σου μετά τη δουλειά ή ακόμα καλύτερα στο φοιτητικό σου στέκι στα Εξάρχεια. Για το γραφείο ούτε συζήτηση. Με τζιν, με υφασμάτινο παντελόνι, με πουλόβερ, με πουκάμισο, γενικά ένα τέτοιο ζευγάρι μπότες σου λύνει τα χέρια.

Το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί

Η ένδοξη και τιμημένη εργατιά κάνει φέτος μία επέκταση στο χώρο της μόδας. Εκτός, από τα πολύ διαχρονικά και ογκώδη Doc Martens, που είναι αρκετά brutal, τα νερά έρχονται να ταράξουν τα εργατικού τύπου παπούτσια. Από τη μία μιλάμε για τα κανονικά εργατικού στιλ, σε χρώμα καφέ και με χοντρή λευκή σόλα, και από την άλλη έχουμε μία μία μείξη εργατικού τύπου με λουστρίνι, όπως τη λανσάρει ο Marc Jacobs. Προσωπικά θεωρώ ότι τα Doc Martens ή ακόμα και τα λουστρινένια άρβυλα είναι αρκετά καλές επιλογές, ενώ η λύση του εργατικού παπουτσιού, πολύ έως πάρα πολύ υπερβολική και χοντροκομμένη. Ας μην το παρακάνεις αυτό το χειμώνα.

http://www.men24.gr/

shoesfashion1018_i6_b

shoesfashion1018_i2_b

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr