Φθινόπωρο 2010: Τι προτείνουν φέτος οι σχεδιαστές

3 Σεπτεμβρίου 201022:00

fall2010_s01_bΑν έχεις γυρίσει από διακοπές, πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσεις το ξεκαθάρισμα των ρούχων σου, κατά κύριο λόγο για να αποδεχτείς ότι το καλοκαίρι ουσιαστικά τελείωσε.

 

Αν και τα καλοκαιρινά φοριούνται ακόμα, αφού ακόμα σκάει ο τζίτζικας, πρέπει να ξεκινήσεις να κατεβάζεις (ή απλώς να βγάζεις) τα φθινοπωρινά. Αν, βέβαια, βαριέσαι να ταξινομείς αυτή την περίοδο, μπορείς κάλλιστα να βγεις μια βόλτα στα μαγαζιά, να δεις τι παίζει φέτος. Ήδη οι οίκοι μόδας έχουν αρχίσει να δίνουν μια γεύση σχετικά με το τι πρόκειται να υπερισχύσει το φετινό φθινόπωρο-χειμώνα. Εμείς μαζέψαμε τις 8 κυριότερες εκφάνσεις των φετινών collection (το 10 είναι πολύ συμβατικός αριθμός για λίστες οπότε είπα να μείνω στο 8, έτσι γι’ αλλαγή). Έχουμε και λέμε:

1. Είχε το χρώμα τ’ ουρανού

Όσον αφορά στα χρώματα, μπορείς να ξεχάσεις τις έντονες παρασπονδίες του καλοκαιριού. Τα ηχηρά χρώματα δίνουν τη θέση του σε γήινα, όπως καφέ και μπεζ, ενώ η μουντίλα κυριαρχεί με το μαύρο παρών αλλά σε σχετικό περιορισμό και το γκρι να έχει την τιμητική του. Αν τώρα είσαι από εκείνους που εκτιμούν το χρώμα της θάλασσας και τις αποχρώσεις του, μην ανησυχείς δεν θα σε απογοητεύσω. Κι όμως είναι ακόμα εδώ, αφού αποτελεί από τις πιο ασφαλείς χρωματικές επιλογές για την ανδρική εμφάνιση. Αν πάλι ανήκεις στους πιο χαρούμενους τύπους ανδρών, μην ανησυχείς γιατί είναι στη μόδα το κόκκινο και το πράσινο. Δεν μπορείς να πεις, μια χαρά δόση χρώματος σε ένα κατά τα άλλα σκουρόχρωμο σύνολο.

2. Βάλε ρίγα και καρό να σε πάω για χορό

Εκείνα που συνεχίζουν ακάθεκτα από πέρυσι, είναι η ρίγα και το καρό, σε κάθε είδους ρούχο. Μάλιστα, σε μεγάλο βαθμό τα συγκεκριμένα σχέδια συνδυάζουν το γκρι ή το μαύρο με χρώματα όπως κόκκινο ή μπλε. Πάντως, ούτε η ρίγα ούτε το καρό συναντώνται σε συγκεκριμένα μεγέθη, αντίθετα παίζουν και τα μεγάλα και τα μικρά patterns.

3. Military walk

Κάτι που επίσης αναβιώνει αυτή τη σεζόν, όπως και την περασμένη, είναι το στρατιωτικό look. Μόνο που φέτος δεν πρέπει να είναι όλο το outfit military, αλλά να συνδυάζει το στρατιωτικό στοιχείο με κάτι πιο μοντέρνο. Συναντιέται κυρίως σε παλτό και μπότες.

4. Ιπτάμενος και gentleman

Το αεροπορικό στιλ έχει επίσης την τιμητική του για φθινόπωρο και χειμώνα, με βασικές παραμέτρους παντελόνι ιππασίας, δερμάτινες μπότες και δερμάτινα jacket. Πολύ ιδιαίτερη και ταυτόχρονα άκρως ανδρική εμφάνιση. Go for it!

5. Κουστουμάτο

Τα κουστούμια αυτή τη σεζόν διατηρούν παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά δεν είναι τόσο skinny όσο στο παρελθόν. Η μέση και το παντελόνι παραμένουν στενά μεν, αλλά οι ώμοι είναι πιο ευρύχωροι.

6. Φουλάρι στον άνεμο

Κάτι που οι σχεδιαστές λατρεύουν και γι’ αυτή τη σεζόν είναι τα φουλάρια. Το καλοκαίρι τα φόραγες για στιλ, τώρα εκτός από το στιλ θα έχεις την ευκαιρία κάτι όμορφο και απαλό να ζεσταίνει το λαιμό σου. Μονόχρωμα, ριγέ, καρό και δίνεις χρώμα και ζωντάνια σε οποιαδήποτε εμφάνιση.

7. Κάρφιτσωσέ το

Ένα βασικό ανδρικό αξεσουάρ σε συνδυασμό με κουστούμι κυρίως, χωρίς να αποκλείεται και ένα απλό jacket, είναι η καρφίτσα. Φέτος λοιπόν, είναι πολύ in να φοράς καρφίτσα, την οποία πρέπει να προσαρμόσεις ανάλογα με το στιλ σου σε πιο dark ή πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή.

8.Τεστοστερόνη, αγάπη μου

Είναι γεγονός ότι φέτος οι collection δεν έχουν τόσο unisex, όσο βαρύ και αντρικό τόνο. Ενώ λοιπόν τα τελευταία χρόνια, οι μόδιστροι είχαν μία οπτική σχετικά με το ανδρικό ντύσιμο, αρκετά θηλυπρεπή, φέτος αποφάσισαν να κάνουν στροφή στη βαρβατίλα, ώστε να ταράξουν επιτέλους λίγο τα νερά. Με άλλα λόγια και στιλ, και σχέδια και υφάσματα παραπέμπουν σε άκρως ανδρικό στοιχείο. Αλληλούια!

http://www.men24.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr