siokos

Ο Θ.Σιώκος νέος Υπερ-περιφερειάρχης στην περιοχή

29 Δεκεμβρίου 201023:55

Στα ονόματα των 7 Υπερ-Περιφερειαχών της χώρας κατέληξε το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση,

Πρόκειται για τους Γενικούς Γραμματείς των των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που διορίζονται από την Κυβέρνηση και αναλαμβάνουν την εποπτεία του κυβερνητικού έργου σε ευρύτερες περιοχές που περιλαμβάνουν περισσότερες της μιας Περιφέρειες. Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση των Περιφερειών Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης φέρεται να ορίστηκε ο Νομάρχης Αιτωολοακαρνανίας και πρώην Δήμαρχος του Αγρινίου Θύμιος Σώκος.

Για τη θέση αυτή είχε ακουστεί ως πιθανή και η απερχόμενη Περιφερειάρχης Θεοδώρα Κόκλα που δεν φαίνεται να τοποθετήθηκε σε κάποια από τις 7 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Θέση πάντως κατέλαβε η Καβαλιώτισσα Πόπη Γερακούδη που αποχωρεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναλαμβάνει την ευρύτερη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. .

Οι 7 Υπερ-περιφερειάρχες είναι οι εξής:

– Μακεδονίας-Θράκης: Θύμιος Σώκος
– Αττικής: Ηλίας Λιακόπουλος
– Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου: Τάσος Αποστολόπουλος
– Αιγαίου: Φώτης Χατζημιχάλης
– Κρήτης: Θανάσης Καρούτζος
– Θεσσαλίας-Σ. Ελλάδας: Πόπη Γερακούδη
– Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας: Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα

Το βιογραφικό του Θύμιου Σώκου:

Γεννήθηκε το 1955 στο Αγρίνιο από αγρότες γονείς, όπου και τελείωσε τη βασική και μέση εκπαίδευσή του. Το 1973 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου και αποφοίτησε το 1977. Συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στη δράση του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος και του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Φοιτητών. Εκλέχθηκε μέλος του 1ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου. Διετέλεσε Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής και μετά το στρατιωτικό του επέστρεψε στο Αγρίνιο όπου εργάστηκε αρχικά σε επιχειρήσεις και στη συνέχεια ως ειδικός σύμβουλος της Νομαρχίας μέχρι το 1987. Το 1984 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΕΟΤ. Το 1987 διορίστηκε στην Εμπορική Τράπεζα και λίγους μήνες μετά αποσπάστηκε ως ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Το 1988 τοποθετήθηκε Νομάρχης Ευρυτανίας μέχρι τις εκλογές του 1989 οπότε παραιτείται.

Ως μέλος του Τομέα Αυτοδιοίκησης και θεσμών του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στην επιτροπή που διαμόρφωσε το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο του Ν.2218/94 για το “Β’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης και την ενίσχυση του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης”. Το Νοέμβριο του 1993 ορίζεται Νομάρχης Εύβοιας, ενώ το 1994 εκλέγεται Δήμαρχος Αγρινίου όπου παρέμεινε για τρεις τετραετίες. Στις εκλογές του 2006 εξελέγη Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Στις εκλογές της 16ης Μαρτίου 2008 εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Ειρήνη Τόλη με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr