ekmek_kataifi

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ

22 Δεκεμβρίου 201017:03

ekmek_kataifiΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ

Υλικά:(για 10-12 άτομα)

  • 1 και 1/2 πακέτα καταϊφι
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Για διακόσμηση:

  • 3 κουταλιές σούπας φυστίκι Αιγίνης χοντροαλεσμένα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι:

  • 6 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 βανίλιες (άρωμα)

Εκτέλεση:

  • Χωρίζουμε το καταϊφι με τα δάχτυλά μας βουτυρωμένα σε τρία μέρη. Το ένα μέρος το απλώνουμε σε ταψάκι ανάλογο, ώστε να γίνει ένας πάτος.
  • Σε μπώλ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, την κανέλα.
  • Πασπαλίζουμε με το μισό απ’ αυτό το μίγμα τον πάτο με το καταϊφι που έχουμε στρώσει στο ταψάκι.
  • Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο μέρος του καταϊφιού.
  • Πασπαλίζουμε πάλι παντού με το υπόλοιπο μίγμα καρυδιών-φρυγανιάς-κανέλας. Τελειώνουμε με την τρίτη στρώση καταϊφιού.
  • Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45′ περίπου -ελέγχουμε μήπως “αρπάξει”, στους 150 βαθμούς Κελσίου.
  • Όσο ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μόλις βγει καυτό το καταϊφι, το περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Απλώνουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο καταϊφι.
  • Για διακόσμηση, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε σε κορνέ κάνοντας σχέδια πάνω απ’ την ήδη απλωμένη κρέμα και από πάνω πασπαλίζουμε το φυστίκι Αιγίνης.

http://greekcook.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr