thaliskoutoupis

Αντιδράσεις Ευτελών Ιδιοτελών. Του Θαλή Κουτούπη

14 Δεκεμβρίου 201022:47

thaliskoutoupisΠΤΥΧΙΑ ΓΙΑ… ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Σήμερα λειτουργούν 24 Πανεπιστήμια, με 64 σχολές και 264 τμήματα! Επειδή όμως αυτά δεν έφταναν, για να ικανοποιήσουν τις κομματικές πελατειακές σχέσεις «στήσανε» και 16 ΤΕΙ, με 76 σχολές και 200 τμήματα! Βιομηχανική παραγωγή απαίδευτων νέων (ανάμεσά τους πολλών οκνηρών και ανεπαρκών) και άχρηστων πτυχίων, κατάλληλων για χωματερές, στο όνομα της κομματοκρατίας! Και το καθηγητικό κατεστημένο των ΑΕΙ αντιδρά και δεν θέλει να αλλάξει τίποτα από αυτά!

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ!…

Ας γινόταν ΜΙΑ μόνο φορά, ν’ ακούσουμε ΜΙΑ μόνον αλήθεια από τους πολιτικούς μας. Ας γινόταν ΜΙΑ μόνο φορά να δούμε ΜΙΑ μόνον έμπρακτη απόδειξη σύμπνοιας και συμφωνίας, όχι για τις καρέκλες και τα νιτερέσα τους (αυτές οι φορές είναι πολλές), αλλά για το καλό της πατρίδας και του λαού. Ας γινόταν ΜΙΑ μόνο φορά!

 

ΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ

Η διαπαιδαγώγηση του ελληνικού λαού, μετά από έντονες και συνεπείς προσπάθειες του πολιτικού κατεστημένου και των Μέσων Ενημέρωσης, έχει επιτύχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Η κομπίνα, η παρανομία, ο εύκολος πλουτισμός, ο ετσιθελισμός, η ατιμωρησία, έχουν περάσει ατόφια στο DNA της κοινωνίας μας, καθέτως και οριζοντίως. Οι ταγοί μας μπορούν να είναι υπερήφανοι για τις γενιές που γαλούχησαν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, με τα υψηλά αυτά ιδανικά!

 

ΚΑΙ ΑΛΛΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»; Απήργησε η ΕΣΗΕΑ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων. Κι άλλων δικαιωμέτων; Εκτός από το παράνομο αγγελιόσημο, εκτός από την απαλλαγή τους από ΦΠΑ, εκτός από την παράνομη και αήθη απασχόλησή τους σε κρατικές θέσεις, εκτός από την απαγορευμένη από το Καταστατικό τους παράλληλη άσκηση άλλων δραστηριοτήτων, όπως η διαφήμιση και οι δημόσιες σχέσεις, ποια άλλα εξοργιστικά χαριστικά δικαιώματα θέλουν;

ΝΙΚΗ, ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ήττα αποτελεί η παράταση εξόφλησης του… μνημειώδους χρέους και όχι νίκη, όπως διαστρεβλωμένα και παραπλανητικά την εμφανίζει η Κυβέρνηση, βαφτίζοντας, κατά πάγια τακτική του ΠΑΣΟΚ, το κρέας ψάρι. Αν είχε λάβει έγκαιρα τα σωστά μέτρα κι αν αυτά έστω που έλαβε είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα, δεν θα χρειαζόταν «επιμήκυνση» του χρόνου αποπληρωμής, που ταυτόχρονα σημαίνει αύξηση του χρέους και με υψηλότερα επιτόκια και συνέχιση της «μειωμένης εθνικής κυριαρχίας» στον οικονομικό τομέα και άρα σ’ ολόκληρο το φάσμα της πολιτικής!

«ΠΡΩΤΙΕΣ»

Συγχωρήστε αυτό το εγωιστικό σχόλιο γι’ αυτή τη σελίδα, που -παρά την αναγκαστική τεχνικά δημοσίευσή της μία εβδομάδα αργότερα από τότε που γράφεται- έχει σημειώσει πολλές «πρωτιές». Ήταν η πρώτη που (όπως δήλωσε δημόσια ο Σεραφείμ Φυντανίδης) «προέβλεψε την πορεία του  Καραμανλή και του Τσίπρα». Η  πρώτη που έγραψε εδώ και χρόνια για το «αριστερό ιδεολόγημα», που αλλοιώνει την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και κρατάει καθηλωμένη την Ελλάδα. Η πρώτη που τόλμησε να πει ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από το ανίκανο ή/και διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό κι ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ελπίδα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την κατάρρευση, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για καινούργια πολιτικά σχήματα, με ανθρώπους ικανούς, έντιμους και αμόλυντους! Η πρώτη, που αναφέρθηκε στην τεράστια κοινωνική αδικία, να πληρώνει την κρίση με ανεργία ΜΟΝΟΝ ο ιδιωτικός τομέας. Η πρώτη, που είπε ανοιχτά ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει. Όποιος παρακολουθεί τον Τύπο, θα δει ότι όλο και περισσότεροι όλο και πιο συχνά συντάσσονται με αυτές τις θέσεις των «Αποτυπωμάτων».

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ!

Δεν γλιτώνουμε με τίποτα! Σίγουρα θα μας τρελάνει ο 78ος στον κόσμο global thinker Πρωθυπουργός μας, ο οποίος κατήγγειλε από τη Βαρσοβία με εισαγγελικό ύφος την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά ότι η λιτότητα που προωθεί σε βάρος των ασθενών τάξεων και υπέρ των ισχυρών είναι απαράδεκτη! Ενώ το δικό του, Σοσιαληστρικό κόμμα στηρίζει τους αδύναμους!

«ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ» !
Η έλλειψη του ελληνικού «μέτρου» είναι αυτή, που οδήγησε τις σύγχρονες κοινωνίες στη μεγάλη κρίση. Κάποιοι μπορεί να με χαρακτηρίσουν ρομαντικό ή/και συντηρητικό. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται το μεγάλο πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών. Με μοχλό τις ιδεοληψίες του παραστρατημένου τμήματος της Αριστεράς, οι προαιώνιες ελληνικές αρχές κι αξίες λοιδορήθηκαν, ενοχοποιήθηκαν και στιγματίστηκαν υποτιμητικά. Στη θέση τους βάλαμε και  θεοποιήσαμε την επίδειξη, την υπερκατανάλωση, το φαίνεσθαι αντί του είναι, τον άκρατο ατομικισμό, τον άκοπο, γρήγορο πλουτισμό και τον  ψευτοπροοδευτισμό.

ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ

Το ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ δεν υπάρχει στην ελληνική γλώσσα! Το ουσιαστικό του ρήματος «διακυβεύω» είναι «διακύβευση» και δεν σημαίνει «στόχο» ή «στοίχημα», αλλά επικινδυνότητα! (Διακυβεύει τη σωματική ακεραιότητά του κ.λπ.). Παρ’ όλα αυτά, εδώ και μερικά χρόνια πολιτικοί και δημοσιογράφοι πιπιλάνε καθημερινά, σχεδόν ηδονιστικά το ανύπαρκτο στη γλώσσα μας ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ!

 

 

 

Ηλεκτρονικη Διευθυνση: aithalis@aithalis.gr 

Ιστοσελιδα: http://www.aithalis.gr 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr