mourvatis_arvanitidou

Η ανανέωση έρχεται από το Τοπικό Συμβούλιο της Ξάνθης. Νεαροί όλοι και όλες

2 Δεκεμβρίου 201019:08

mourvatis_arvanitidouΑντίθετη με την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτή που συναντάται στο  Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης.

Ο πολύ μικρός μέσος όρος ηλικίας που φτάνει τα 38 έτη στα 11 μέλη της Τοπικής Κοινότητας Ξάνθης, η οποία εκλέγεται για πρώτη φορά, στέλνει διάφορα μηνύματα. Η πρώτη εκτίμηση είναι φυσικά πως, τα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων συνδυασμών είχα σαφώς πιο νεανικό χαρακτήρα από τα δημοτικά,  ενδεχομένως γιατί το τοπικό συμβούλιο αντιμετωπίζεται ως προθάλαμος του Δημοτικού Συμβουλίου για νεαρά στελέχη, κάτι που θα αποδειχθεί στις επόμενες εκλογές. Αλλά και στο πλαίσιο των ψηφοδελτίων αυτών είναι επιλογές ήταν οι πλέον νεανικές.

Αν και κανείς μπορεί να αντιτείνει ότι αυτές οι ηλικίες πρέπει να κυριαρχούν στο κατεξοχήν δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, οι επιλογές που έγιναν από το κοινό δείχνουν εμπιστοσύνη στους νεαρούς υποψήφιους της δημοτικής κοινότητας της Ξάνθης, όπου ελάχιστοι υποψήφιοι ξεπερνούν τα 40 έτη ενώ το γυναικείο στοιχείο προσεγγίζει σχεδόν το ήμισυ των μελών σε αντίθεση με το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου υπάρχουν μόλις 2 γυναίκες.

Νεαρότερη σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας είναι η Έφη Αρβανιτίδου (στη φωτο δεξιά),  27 ετών και δεύτερη σε σταυρούς από το συνδυασμό της πλειοψηφίας ενώ ακόμη και η μεγαλύτερη σύμβουλος, Ειρήνη Παπάζολου, είναι κάτω των 50 ετών (47). Φυσικά μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό έχει και συνθέτης και τραγουδιστής Άγγελος Μουρβάτης (φωτο αριστερά) που ήρθε πρώτος στο συνδυασμό της αντιπολίτευσης και μπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες τους στο Συμβούλιο. Άγνωστο βέβαια παραμένει το ουσιαστικό αντικείμενο του νέου Συμβουλίου, κάτι που θα φανεί στην πράξη, με την εφαρμογή του Καλλικράτη.

 Αναλυτικά τα στοιχεία στους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης:

ΞΑΝΘΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Ζωγράφος Ηρακλής

39

Αρβανιτίδου Ευφροσύνη

27

Παπάζογλου Ειρήνη

47

Δαδαλιάρης Ιωάννης

40

Χοτζούδη Νίκη

38

Γιασάρ Ογλου Ταϊφούρ

31

Μαδεμλής Ηλίας

43

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Μουρβάτης Άγγελος

39

Χαρισιάδου Μαριάνθη

42

Γαβριηλίδης Γιώργος

34

ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Χιντοντούφ Ρασήμ

38

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

38

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr