NEAPOLI

Εγκρίθηκε και ξεκινά η επέκταση της Σάρδεων

29 Νοεμβρίου 201023:35

NEAPOLIΕγκρίθηκε εδώ και μερικές μέρες και υπεγράφη από τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Θεοδώρα Κόκλα, η ένταξη του έργου της επέκτασης της οδού Σάρδεων στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Το έργο, προϋπολογισμού 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να δώσει μεγάλη κυκλοφοριακή διέξοδο από τη σημερινή Σάρδεων και μέχρι το Νοσοκομείο και τη δυτική έξοδο της πόλης

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης μιλώντας στο XanthiPress.gr, επιβεβαίωσε ότι υπεγράφη μόλις πριν λίγες μέρες η έγκριση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου. Ανέφερε ότι είναι «ένα μεγάλο καινούριο έργο που θα συμβάλλει αποφασιστικά στη γενικότερη ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων» ενώ σημείωσε ότι θα απόσυμφορήσει κυκλοφοριακά ένα μεγάλο τμήμα της πόλης και ειδικότερα την περιοχή της Κυψέλης που περικλείεται από τις οδούς Περικλέους, Πραξιτέλους και Ηλιουπόλεως, για την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα «σωθεί»

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξάνθης, αν όλα κυλήσουν ομάδα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η ταυτότητα του έργου. 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση, ποδηλατόδρομοι

Το συνολικό μήκος του έργου είναι 1,5 χλμ και περιλαμβάνει κατασκευή δρόμου πλάτους 20,00μ. που θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 5,50 μέτρων που θα διαχωρίζονται από νησίδα πρασίνου συνολικού πλάτους 1.50 μ., και πεζοδρόμια – που θα χωρίζονται από τις λωρίδες κίνησης οχημάτων με νησίδες πρασίνου πλάτους 60,00 cm – , όπου προβλέπεται

λωρίδα κίνησης ποδηλάτων πλάτους ενός μέτρου ανά κατεύθυνση καθώς και διάδρομος από ειδικές πλάκες για την εξυπηρέτηση ατόμων περιορισμένης όρασης, όπως συμβαίνει και στην οδό Εθελοντή Αιμοδότη.  Στην περιοχή του στρατοπέδου θα κατασκευασθεί υπόγεια διάβαση για την επικοινωνία των δύο τμημάτων του.

Στην οδό Εθελοντή Αιμοδότη προβλέπονται εργασίες προσαρμογής του νέου με τον παλιό δρόμο και κατασκευή του βορείου πεζοδρομίου του από το ύψος της πεζογέφυρας μέχρι την συμβολή των δύο οδών με νησίδα πρασίνου, δημιουργία λωρίδας κυκλοφορίας ποδηλάτων και διάδρομο από ειδικές πλάκες για την εξυπηρέτηση ατόμων περιορισμένης όρασης. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, θα υπάρχει στην πόλη και το πρώτο υποτυπώδες δίκτυο ποδηλατοδρόμου, εντός κατοικημένης περιοχής.

Άλλωστε τόσο οι ποδηλατόδρομοι, όσο και τα φαρδιά πεζοδρόμια κρίνονται απαραίτητα στη συγκεκριμένη περιοχή που συγκεντρώνει αρκετούς ξανθιώτες που αθλούνται οι βαδίζουν.

espa_perifereia_egrafo

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr