kotopoulo_basks_final

Κοτόπουλο των Βάσκων

23 Νοεμβρίου 201010:22

kotopoulo_basks_finalΕδώ οι πιπεριές παίρνουν τον κυρίαρχο ρόλο και συνοδεύουν μυσταγωγικά το κοτόπουλο σε μία πικάντικη πανδαισία.

Συστατικά συνταγής
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • Χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ½ μεγάλο πορτοκάλι
  • 200 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 1 ½ κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 2 πιπερίτσες πίρι-πίρι
  • 500 γρ. πιπεριές πράσινες κέρατο κομμένες κάθετα στα 4
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με το πράσινο μέρος
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 350 γρ. καπνιστό τυρί κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες συνταγής

Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και το μηλόξυδο. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό ντομάτας, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, το ζωμό κοτόπουλου και τις πιπερίτσες πίρι – πίρι. Αφήνουμε να βράσουν για 35 -40 ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε μέτρια φωτιά με κλεισμένο το καπάκι της κατσαρόλας.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Προσθέτουμε το τυρί και το μαϊντανό. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.

  • Διάρκεια: 30 λεπτά

http://www.lovecooking.grwww.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr