Kouneli_

Κουνελάκι στο φούρνο με ρύζι και δυόσμο

23 Νοεμβρίου 201009:44

Kouneli_

Κουνελάκι στο φούρνο με ρύζι και δυόσμο

Υλικά:

  • 1 κουνέλι
  • ½ κιλό ρύζι καρολίνα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 12 φιλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα (για εντονότερη γεύση περισσότερα φύλλα)
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • Αλάτι περίπου 1 κουταλιά της σούπας
  • πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση μας

Εκτέλεση:

Τεμαχίζουμε το κουνέλι σε μερίδες, σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράση μέχρι την μέση, προσθέτοντας το κουνέλι, το σκόρδο και το αλάτι. Μόλις βράσει (45’ περίπου) το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμύδια που τα έχουμε ψιλοκομμένα, μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας τα με μια ξύλινη σπάτουλα. Θεωρείται έτοιμο όταν το ρύζι αλλάξει χρώμα (σκουρύνει).

Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψάκι της ηλεκτρικής κουζίνας η σε πυρέξ προσθέτοντας αργά – αργά με μια κουτάλα όλο το ζουμί από την κατσαρόλα (προσοχή στον ατμό που θα βγει). Τέλος προσθέτουμε το κρέας, το δυόσμο και το πιπέρι.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150ο) μέχρι το ρύζι να πιει το ζουμί του (35’ περίπου). Συμβουλή: μετά τα 15’ ψησίματος δοκιμάστε μήπως χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι. Αν το ρύζι είναι σκληρό και έχει πιει το ζουμί προσθέστε νερό.

http://greekcook.gr

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr