kontos2

Α. Κοντός Άδικη δίωξη χωρίς στοιχεία

18 Νοεμβρίου 201016:52

kontos2«Άδικη δίωξη, χωρίς στοιχεία, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας και με άνωθεν εντολές» χαρακτήρισε την παραπομπή του στο δικαστικό συμβούλιο, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός.

«Πολλοί γνωρίζουν την διαδρομή μου, τους αγώνες που έδωσα για τους αγρότες και την περιφέρεια, αλλά με περισσή ευκολία, και γνωρίζοντας πως δεν έχει διαπιστωθεί ούτε κατ’ ελάχιστον η ύπαρξη δόλου και χρηματισμού, καταθέτουν πόρισμα με πρόταση παραπομπής. Οι κατηγορίες, πέραν από αστήρικτες και ανυπόστατες, ξεπερνούν και την υπερβολή, με αποκορύφωμα την ηθική αυτουργία σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σε απάτη. Πώς μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτό όμως, όταν δεν προέκυψε ροή μαύρου χρήματος και ο φυσικός αυτουργός της; Όταν δεν τεκμηριώνεται ούτε και ροή πολιτικού χρήματος;» αναρωτήθηκε ο κος Κοντός και συμπλήρωσε:

«Όλα αυτά παραπέμπουν σε θέατρο του παραλόγου, να καλούμαι να αποδείξω πως δεν είμαι ένοχος. Ότι δεν μετείχα σε σκάνδαλο, όταν δεν υπάρχει ούτε στοιχείο ή ένδειξη που να τεκμηριώνει αυτήν την υπόθεση».

Ο πρώην υπουργός, καυτηρίασε το επιχείρημα της πλειοψηφίας, πως η παραπομπή είναι αναγκαία προκειμένου να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού, αντιλέγοντας πως «η άνευ στοιχείων παραπομπή πολιτικών μόνον γι’ αυτό το λόγο, δεν τιμά κανέναν. Πολύ δε περισσότερο, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού στο μέλλον».

 

Για την εγκυρότητα της απόφασης που παραπέμπει τους τρεις πρώην υπουργούς στο δικαστικό συμβούλιο, εξέφρασε τις σοβαρές τις επιφυλάξεις η ηγεσία της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr