diariktes

Σωρεία κλοπών στα εξοχικά της παραλίας

17 Νοεμβρίου 201022:17

diariktesΣτόχος των κλεφτών που ήταν θρασύτατοι, ήταν οι εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται στην παραλιακή περιοχή της Ξάνθης.

Σπείρα ή σπείρες διαρρηκτών την Παρασκευή κατάφεραν να εισωρήσουν σε 22 συνολικά σπίτια, στην πρώτη γραμμή των κατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή μετά την τελευταία στροφή από Πόρτο Μόλο προς Μάνδρα. Τα σπίτια, που ήταν διαδοχικά, παραβιάστηκαν στις περισσότερες περιπτώσεις από την πίσω πόρτα τους. Αν και πρόκειται για εξοχικές κατοικίες που δεν διαθέτουν ιδιαίτερα ακριβά είδη, εντούτοις τηλεοράσεις και άλλες συσκευές που βρέθηκαν σε αυτές «εξαφανίστηκαν» από τους διαρρήκτες.

Όμως τα θράσος τους φαίνεται ότι ήταν μεγάλο. Κάποιοι που βρήκαν φαγώσιμα στα σπίτια μαγείρεψαν και έστρωσαν τραπέζι μέσα στο σπίτι που έκλεβαν ενώ σε άλλα σπίτια βρέθηκαν τράπουλες στο τραπέζι, δείγμα ότι έκατσαν για αρκετή ώρα και έπαιξαν χαρτιά .

Παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε τόσο μεγάλη αναστάτωση και όλο το Σάββατο το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών πήρε αποτυπώματα από όλα τα σπίτια που διέρρηξαν, οι επιτήδειοι δράστες επανέλαβαν τη δράση τους δύο μέρες αργότερα, όταν και παραβίασαν μερικά ακόμη, λιγότερα αυτή τη φορά, στην περιοχή που βρίσκεται λίγο πιο κοντά προς τον Αη’ Γιάννη.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών της παραλίας δηλώνουν αναστατωμένοι και αποδίδουν τη δράση της σπείρας σε αλλοδαπούς διαρρήκτες που δρουν κατά ομάδες και οργανωμένα. Παράλληλα και όσοι δεν έχουν γίνει στόχος των κλεφτών – ακόμη- θεωρούν πολύ πιθανό ότι αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούν από τη δράση τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr