daneia_soloup

Υψηλό το κόστος για τα στεγαστικά δάνεια

17 Νοεμβρίου 201020:07

daneia_soloupΜπορεί οι ροές των στεγαστικών δανείων να φθίνουν μήνα με τον μήνα, αλλά ακόμα κι όσοι λιγοστοί δανειολήπτες κατορθώσουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη χρηματοδότηση, προκειμένου να εκμεταλλευτούν έτσι τις μειωμένες τιμές των κατοικιών, δεν απολαμβάνουν εξίσου χαμηλό κόστος δανεισμού.

Συγκεκριμένα, τα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου αποτελούν σήμερα σημαντική πηγή κινδύνων, μιας και πρόσφατα το Εuribor τριμήνου άγγιξε το 1,025%, με αποτέλεσμα το επιτόκιο να διαμορφωθεί αντίστοιχα σε 4%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου δωδεκαμήνου, οι τράπεζες χορηγούσαν στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο συνδεδεμένο με το Εuribor και όχι με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο η καθαρή ροή στεγαστικών δανείων ήταν αρνητική κατά 66 εκατ. ευρώ, με τον ετήσιο ρυθμό ανόδου να περιορίζεται σε 1%.

Πηγή:http://portal.kathimerini.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr