pavlidis_dimotiki_agora

Στον Έβρο η έδρα του Γ. Παυλίδη. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ξάνθης

16 Νοεμβρίου 201023:14

pavlidis_dimotiki_agoraΓρίφος υπήρξε η έδρα που θα καταλάβει ως περιφερειακός σύμβουλος ο Γιώργος Παυλίδης, προέκυψε μετά την εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής.

Η έδρα του Γιώργου Παυλίδη ως περιφερειακού συμβούλου φαίνεται ότι καταλήγει στον Έβρο και αυτό σημαίνει ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι έδρες του συνδυασμού Περιφερειακή Αναγέννηση στην Ξάνθη. Το περίπλοκο εκλογικό σύστημα που προβλέπει πρώτη και δεύτερη κατανομή στις Περιφέρειες που εκλέγονται στο δεύτερο γύρο, δημιούργησε ένα σοβαρό ζήτημα για τον τρόπο που θα διατεθούν οι έδρες του πρώτου συνδυασμού ώστε να  φανεί , πόσες έδρες απομένουν σε κάθε Νομό για τον ηττημένο συνδυασμό της δεύτερης Κυριακής.

Σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα λοιπόν ο πρώτος συνδυασμός πρέπει να συμπληρώσει στο σύνολο της Περιφέρειας 31 έδρες (και όχι 30 που προκύπτουν από την κατανομή των 3/5 κάθε νομού) Μια προσεκτική θεώρηση των πραγμάτων δείχνει, πιθανότατα, ότι ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη θα πάρει την 31η έδρα του στο Νομό Ροδόπης, όπου έχει και μεγάλα υπόλοιπα ψήφων.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του δεύτερου συνδυασμού, πάλι, με βάση τον ίδιο νόμο πρέπει να πάρει την έδρα του στην Περιφερειακή Ενότητα όπου εκλέγει τους περισσότερους συμβούλους. Μετά την πρώτη και τη δεύτερη κατανομή, ο συνδυασμός του Γιώργου Παυλίδη εμφανίζει το μεγαλύτερο αριθμό εδρών στον Έβρο και την Καβάλα με 4 και  καταλαμβάνει την έδρα του στον Έβρο, όπου με βάση το δεύτερο κριτήριο του νόμου.  έχει το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Άρα στο Νομό Ξάνθης εκλέγονται ο Κώστας Ζαγναφέρης, ο Τουρκές Χατζημεμίς και ο Μπαράν Μπουρχάν. Υπενθυμίζεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης δεν καταλαμβάνει θέση συμβούλου. Με βάση το πιθανότερο σενάριο η κατανομή των εδρών στην Περιφέρεια είναι η εξής:

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ξάνθης.

Κοινωνική Συμμαχία

Δημήτρης Σαλτούρος

Δημήτρης Χαϊτίδης

Ουζούν Ιρφάν

Γεωργία Μαραγκού

Τσούλου Ματούλα

Σερεφιά Τάνια

Περιφερειακή Αναγέννηση

Κ.Ζαγναφέρης

Τ. Χατζημεμίς

Μ. Μπουρχάν

Οι έδρες της Περιφέρειας

 

 

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ

ΤΡΕΛΛΗΣ

ΧΑΡΙΤΟΥ

ΜΑΚΡΗΣ

ΞΑΝΘΗ

6

3

ΡΟΔΟΠΗ

7

2

ΕΒΡΟΣ

6

4

1

1

ΚΑΒΑΛΑ

5

        4

1

1

ΔΡΑΜΑ

6

3

ΘΑΣΟΣ

1

 

31

16

2

1

1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr