tristan-da-cunha

Πέντε επίγειοι Παράδεισοι για σύγχρονους Ροβινσώνες

11 Νοεμβρίου 201007:51

tristan-da-cunhaΔεν χρειαζόταν να το τραγουδήσει η Belinda Carlisle την δεκαετία του ’80 για να συνειδητοποιήσουμε πως ο Παράδεισος (ή καλύτερα διάφορες εκδοχές του) βρίσκεται στην Γη και μας περιμένει να τον ανακαλύψουμε.

Άλλοι ξεχασμένοι άλλοι όχι, επίγειοι Παράδεισοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, έχουν να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία για τον ταξιδιώτη που θα έχει την τόλμη – και την οικονομική ευχέρεια- να τους εξερευνήσει. Από την Αγία Ελένη και την Χαβάη, μέχρι την Μικρονησία και την Βραζιλία, πάρτε μια γεύση από τις πέντε εντυπωσιακότερες τοποθεσίες πάνω στην Γη και – γιατί όχι- αρχίστε να ετοιμάζετε βαλίτσες για να τις επισκεφτείτε.

Tristan da Cunha
Πήραν το όνομά τους από τον άνθρωπο που τα ανακάλυψε το 1506, τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Tristaο da Cunha . Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο σύμπλεγμα ηφαιστειογενών νησιών που ξεπροβάλλει στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό σαν ένα πραγματικό προϊστορικό ηφαίστειο. Απέχει 1242 μίλια από την Αγία Ελένη και 1739 μίλια από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας στην Νότια Αφρική. Αποτελείται από το κεντρικό νησί Tristan da Cunha και από τα ακατοίκητα νησιά Nightingale , Inaccessible και Gough . Τα δύο τελευταία μάλιστα ανήκουν και στον Χάρτη Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Σε πολλούς μπορεί να θυμίσουν το νησί της τηλεοπτικής σειράς Lost, σε άλλους μία ταινία της σειράς Jurassic Park. Το γεγονός είναι πως το σύμπλεγμά αυτό αποπνέει μια μυστηριώδη, άγρια και συνάμα προϊστορική αύρα που φέρνει στον νου την εποχή των Δεινοσαύρων. Ανεμοδαρμένες παραλίες, άγριες θάλασσες, απότομους και κοφτερούς βράχους, μηδενική ανεργία και ακμάζουσα οικονομία χαρακτηρίζουν τα νησιά Tristan da Cunha, κάνοντάς τα ένα ιδανικό μέρος για να ζήσει ο καθένας μας. Πληροφορίες για το πώς μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί μπορείτε να βρείτε εδώ. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε για να νέα του νησιού στους Tristan Times.

Cotswolds, Αγγλία
Ναι καλά διαβάσατε. Το πανέμορφο αυτό μέρος στην “κοντινή” μας Αγγλία και αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για να έρθετε σε επαφή με την καταπράσινη φύση και τον φιλήσυχο τρόπο ζωής. Είναι ο νούμερο ένα προορισμός για celebrities από όλον τον κόσμο που επιλέγουν το Cotswolds και τα γραφικά δρομάκια του για να περάσουν τα Σαββατοκύριακά τους. Βρίσκεται στο νομό Gloucestershire και χαρακτηρίζεται από ατελείωτα στρέμματα πυκνής βλάστησης, πανέμορφες λίμνες, εντυπωσιακές εκκλησίες και μικρά χωριουδάκια γεμάτα από πέτρινα σπίτια. Μπορείτε να μείνετε στο Cotswolds House Hotel, όπου η πολυτέλεια συναντάει την παράδοση. Οι κήποι του θυμίζουν πίνακες του Μονέ, ενώ το πασίγνωστο εστιατόριο και η brasserie του αποτελούν τα πιο δυνατά του σημεία. Έχει συνολικά 30 πολυτελή δωμάτια , εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που θα περίμενε κανείς. Το κόστος για να μείνετε σε μία από τις πολυτελείς σουίτες του είναι περίπου 800€ την βραδιά. Προσωπικά θα επιλέγαμε την Longborough Suite, με τον ιδιωτικό κήπο και την εξωτερική της μπανιέρα. Θα προσθέσει μια επιπλέον νότα πολυτέλειας στην διαμονή σας. Με βάση σας το μαγευτικό αυτό ξενοδοχείο θα μπορέσετε να περιπλανηθείτε στην πόλη και να απολαύσετε την μπύρα σας σε κάποια από τις πολλές pub της περιοχής ή να δειπνήσετε κοντά σε κάποια από τις… διασημότητες που σίγουρα θα βρίσκεται κάπου τριγύρω (μην εκπλαγείτε αν δείτε καμιά Liz Hurley, Kate Winslet ή Kate Moss). Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την κομητεία του Cotswold είναι το φθινόπωρο. Ο καιρός είναι σχετικά αίθριος και το όλο τοπίο παίρνει μια ελαφριά χρυσοκόκκινη απόχρωση. Πληροφορίες για το πώς μπορείτε να επισκεφτείτε την περιοχή θα βρείτε εδώ και εδώ.

Kauai, Χαβάη
Γνωστό και ως The Garden Island , το Kauai αποτελεί το πιο παλιό νησί του συμπλέγματος της Χαβάης. Οι ανθρώπινες επεμβάσεις ελάχιστα έχουν αλλοιώσει τον φυσικό του πλούτο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο χαρακτηρίστηκε και ως «νησί κήπος». Η πολιτεία της Χαβάης μάλιστα, ανακήρυξε πρόσφατα παραπάνω από το μισό νησί ως πάρκο πρασίνου, απόφαση που απαγορεύει σε οποιονδήποτε επιτήδειο επιχειρηματία να χτίσει οτιδήποτε πέρα των συγκεκριμένων ορίων. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού δεν έχει δρόμους και είναι γεμάτο από πυκνά δάση που κόβουν την ανάσα, δεκάδες εντυπωσιακούς καταρράκτες και τα μοναδικά πλωτά ποτάμια στην Χαβάη. Αν σκέφτεστε σοβαρά να επισκεφτείτε το καταπράσινο αυτό νησί, τότε μην αμελήσετε να θαυμάσετε από κοντά τον περίφημο ποταμό Waimea μήκους 12 μιλίων (βλ. φωτό). Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια στην Χαβάη. Επίσης, την μαγευτική ακτογραμμή του Nepali, που απλώνεται από την παραλία Keʻe και φτάνει μέχρι το πάρκο του Polihale. Συνολικά περιλαμβάνει 43 χρυσαφένιες αμμουδερές παραλίες. Αν και δεν είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, το ονειρικό αυτό μέρος μπορείτε να προσεγγίσετε με τα πόδια ή με βάρκα. Η συγκεκριμένη γιγαντιαία παραλία προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες surfers από κάθε άκρη της γης. Από ξενοδοχεία θα σας προτείναμε το πολυτελές Hanalei Bay Resort. Περισσότερες πληροφορίες για το νησί μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site.

Kiribati, Μικρονησία
Γνωστό και ως Gilbert Islands, το Kiribati είναι μια νησιωτική χώρα περίπου 3000 μίλια νοτιοδυτικά της Χαβάης στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το μόνο ρούχο που θα χρειαστείτε εδώ είναι το μαγιώ σας. Οι ντόπιοι ψαρεύουν νωρίς και τις υπόλοιπες ώρες αράζουν στην θάλασσα. Αποτελείται από 33 νησιά, εκ των οποίων μόνο τα 21 είναι κατοικημένα και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες περιοχές προστατευόμενων θαλάσσιων ειδών. Παρά την αεροπορική σύνδεση της χώρας, με το Ναούρου και τα Φίτζι, οι περισσότερες κοραλλιογενείς νήσοι είναι απομονωμένες. Έτσι, η περιήγηση στα νησιά γίνεται με παραδοσιακά μικρονησιακά πλοία, κάνοντας τον περίπλου των λιμνοθαλασσών. Ο υποθαλάσσιος πλούτος του οδηγεί πολλούς στο να το παρομοιάζουν με ένα “τεράστιο Ακουάριο”. Αν λοιπόν, η εξερεύνηση του βυθού σας ιντριγκάρει, τότε το Κιριμπάτι αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να έρθετε σε επαφή με εκατοντάδες θαλάσσια είδη. Η οικονομία του βασίζεται κυρίως στους κοκοφοίνικες, ενώ οι απέραντες παραλίες με λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά των λιμνών, το κάνουν να μοιάζει -μαντέψτε- με έναν πραγματικό επίγειο Παράδεισο. Περισσότερες πληροφορίες για το Κιριμπάτι μπορείτε να βρείτε εδώ.

http://www.in2life.gr

 

paradises-1_107887_K23519

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr