images242

KKE Ξάνθης: Λευκό ή άκυρο στο Β΄Γύρο

9 Νοεμβρίου 201015:15

images242Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ για τις εκλογές, αναλυτικά:

«Η Ν.Ε Ξάνθης του ΚΚΕ ευχαριστεί όλους εκείνους και εκείνες, που ενίσχυσαν – ιδιαίτερα σε εργατογειτονιές – τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που στήριξε το ΚΚΕ, στις εκλογές της τοπικής Διοίκησης. Θεωρούμε ότι συνέβαλαν αποφασιστικά σ’ αυτό το θετικό πολιτικό μήνυμα που περικλείει η εκλογική μάχη, αλλά και στην παρουσία δύο Κομμουνιστών Δημοτικών Συμβούλων στους δήμους Αβδήρων και Ξάνθης.

Το ΚΚΕ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που διαγράφει αισθητή ανοδική πορεία στη μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Έγκαιρα δώσαμε γενικό πολιτικό χαρακτήρα στη μάχη των τοπικών εκλογών. Καλέσαμε το λαό να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για  τα πεπραγμένα τους πάνω από 20 χρόνια και αναμφισβήτητα μέσα σε αυτά τα πεπραγμένα είναι το μνημόνιο, τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν και ό,τι έχει να παρθεί από εδώ και μπρος. Καλέσαμε το λαό σε συσπείρωση, πάλη, αντεπίθεση να αντιμετωπίσουμε επείγοντα προβλήματα αλλά και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις συνολικής ανατροπής αυτής της πολιτικής, δραστικής αλλαγής του πολιτικού συσχετισμού δύναμης. Το εκλογικό αποτέλεσμα περικλείει καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και επίσης δεν περιλαμβάνει την ενίσχυση της ΝΔ, που να μπορεί να επαίρεται ότι ο αντιμνημονιακός της αγώνας είναι γνήσιος. Για εμάς παραμένει πλαστός και κάλπικος. Μεγάλο μέρος αποχής που σημειώθηκε, εκφράζει λαϊκή δυσαρέσκεια και καταδίκη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, έχει σχετικά μεγαλύτερο πολιτικό βάθος σε σύγκριση με το αντίστοιχο φαινόμενο των ευρωεκλογών. Εκφράζει θετικές διεργασίες, που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, για απεγκλωβισμό από τα αστικά κόμματα και τη λογική της διαχείρισης της κρίσης του συστήματος.

Οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία από εδώ και μπρος αυτό το μήνυμα καταδίκης που θέλουν να στείλουν, να το στείλουν με ένα θετικό ενεργητικό τρόπο μέσα στο κίνημα αλλά και στην κάλπη, όποτε αυτή έρθει, όπως να το δείξουν αυτό και στον δεύτερο γύρο. Στον δεύτερο γύρο, καλούμε το λαό να καταψηφίσει και τα δύο κόμματα. Συνιστούμε λευκό ή άκυρο. Να μην μπει ανάμεσά τους, να μη ρυθμίσει ποιο από τα δύο, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, θα είναι ο νικητής. Θα είναι κυριολεκτικά ένα βήμα πίσω. Αυτό δεν σημαίνει παθητικότητα, δεν σημαίνει ουδετερότητα. Σημαίνει δακτυλοδεικτούμε την πραγματική διέξοδο, που έχει ανάγκη ο τόπος».

Η λύση είναι η εξής: Μακριά και από τα δύο κόμματα. Δεν πρόκειται κανένα από τα δύο να αλλάξει. Τα εργατικά τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δείξουν ότι αρχίζουν να απεγκλωβίζονται και παλεύουν για την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης, δίχως την οποία δεν μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική, λαϊκή ευημερία.

Το επόμενο βήμα για το λαό πρέπει να γίνει τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, στα ευρύτερης σημασίας συλλαλητήρια που έχει καλέσει το ΚΚΕ, προκειμένου να διατρανωθεί η αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ενάντια στο Μνημόνιο, και με σύνθημα να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός. Η συγκέντρωση στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 μμ στην κεντρική πλατεία.»

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr