skoda_iraklis_2-2

Πιάνει πάτο. Ισοπαλία με τον Ηρακλή και αποδοκιμασίες .

6 Νοεμβρίου 201019:07

skoda_iraklis_2-2

Το ξεκίνημα του αγώνα προμήνυε ;ότι η Skoda Ξάνθη θα έδιωχνε προσωρινά τα σύννεφα από τα Πηγάδια, αλλά τα γνωστά προβλήματα στην άμυνα και οι προφανείς αδυναμίες στην ανάπτυξη ήταν η αιτία για ένα ακόμη ματς να μείνει μακρία από τις νίκες, φέροντας 2-2 με τον Ηρακλή στα Πηγάδια.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου προηγήθηκε στο 19 με το Σπύρο Βάλλα αλλά το προβάδισμα άντεξε μόλις 3 λεπτά καθώς ο Ηρακλής με τον Μάρα στο 22 και το Σολτάνι στο 25 που πέτυχαν δύο όμοια γκολ, ανέτρεψε το σκορ και έβαλε σε περιπέτειες την Skoda Ξάνθη.

Οι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να διορθώσουν τα λάθη στο στήσιμο του πρώτου μέρους και τα σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης όμως η ομάδα πίεσε τον οπισθοχωρημένο Ηρακλή χωρίς να γίνει απειλητική. Με την είσοδο και του Σουάνη στο ματς  η ομάδα βελτιώθηκε πιο πολύ επιθετικά καικατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο ΄77 με τον Στιούαρτ που εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Ηρακλή. Στα υπόλοιπα λεπτά η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν κατάφερε να απειλήσει και παραμένει τελευταία στη βαθμολογία, πραγματοποιώντας, ίσως το χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μετά το 1989.

Ο κόσμος απογοητευμένος από το σκορ αλλά και από την εικόνα της ομάδας στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, για πρώτη φορά άφησε να εκδηλωθούν κάποιες αποδοκιμασίες. Το ματς έγινε υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού Φερνάντο Σάντος ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο μαζί με το βοηθό του Ζήση Βρύζα. Το αποτέλεσμα αυτό, ενδεχομένως να αποτελέσει απαρχή εξελίξεων στο ποδοσφαιρικό τμήμα καθώς η εικόνα της ομάδας παραμένει κακή και κατέχει τον τίτλο της χειρότερης ομάδας του πρωταθλήματος.

Η ενδεχόμενη σκέψη για σωτηρία της ομάδας, αν και είναι ακόμη νωρίς, προϋποθέτει ότι κάποιες ομάδες θα βρίσκονται σε χειρότερη αγωνιστική κατάσταση από την Ξάνθη, όμως μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, προβληματίζοντας τον ιδιοκτήτη, τη διοίκηση αλλά, φυσικά, και το κοινό της ομαδας.

 Δηλώσεις των προπονητών

ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: «Δεν μας αφήνει ικανοποιημένους ο βαθμός της ισοπαλίας. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλοί και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ. Παρόλα αυτά ήμασταν καλοί κι αντιδράσαμε σωστά μετά το 1-0, που επιτεύχθηκε χωρίς να μας απειλήσει ιδιαίτερα η ξανθιώτικη ομάδα. Στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος όπως ήταν φυσιολογικό πίεσε περισσότερο και χωρίς να βγάλει ευκαιρίες ισοφάρισε. Εμείς όμως πάλι κυνηγήσαμε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε στο τέλος να πάρουμε τους βαθμούς. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Χρειαζόταν πολύ προσοχή και συγκέντρωση αυτή η αναμέτρηση και πήραμε τον βαθμό. Ένα «Χ» που στα εκτός έδρας παιχνίδια περισσότερο θα έλεγα ότι κόβει βαθμούς στους γηπεδούχους παρά δίνει ώθηση στους φιλοξενούμενους. Πρέπει να κρατήσουμε την βελτίωση που δείχνουμε. Τώρα προέχει η συγκέντρωση για το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας. Ευχαριστούμε και τον κόσμο που βρέθηκε κοντά μας και μας βοήθησε. Θα έχουμε στη συνέχεια κι επιστροφές παικτών που θα μας δώσουν λύσεις.»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ: «Δυστυχώς για άλλο ένα παιχνίδι στην έδρα μας δεν κερδίσαμε παρότι προηγηθήκαμε στο σκορ. Στις φάσεις αυτές δείξαμε ότι αμυντικά δεν λειτουργήσαμε καλά παρότι το έχουμε τονίσει πολλές φορές. Δεχθήκαμε δύο γκολ καρμπόν κι ο Ηρακλής γύρισε το παιχνίδι. Μετά την ισοφάριση είχαμε μία νευρικότητα και δεν ήμασταν καλοί, αντίθετα με την ομάδα του Ηρακλή που έβγαινε οργανωμένα μπροστά. Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την μπάλα στο παιχνίδι και γενικά δεν μπορούμε να βρούμε ισορροπία στις γραμμές. Στο β’ μέρος είχαμε μία άκαρπη υπεροχή, δείξαμε μία διάθεση και φάνηκε ότι έχουμε δυνάμεις περισσότερες από τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν μπορούσαμε να διασπάσουμε την άμυνά τους. Παρά τις ευκαιρίες δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε κι ένα τρίτο γκολ που πιθανό να έδινε και τη νίκη.»

Εισιτήρια: 1.978
Εισπράξεις: 21.221

Skoda Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Φλίσκας, Στιούαρτ, Κωστούλας, Βάλλας, Αντεφέμι, Πόι, Μαρσελίνιο (60′ Σουάνης), Στρμπα (69′ Βασιλακάκης), Έλινγκτον, Μπούγκα (46′ Κιντάνα).

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Χοσέμι, Κατσαμπής, Κανακούδης, Ντάνι, Κυριαζής, Πίτου, Μάρα (85′ Βέλλιος), Στσοτ (68′ Ηλιάδης), Σολτάνι (90′ Κάτσικας).

Κίτρινες κάρτες: Κιντάνα (80′, Skoda Ξάνθη),  Βάλλας (84′, Skoda Ξάνθη), Σουάνης (93′, Skoda Ξάνθη)- Σολτάνι (57′, Ηρακλής), Ηλιάδης (81′, Ηρακλής)

Σκόρερ: Βάλλας (19′, Skoda Ξάνθη), Στιούαρτ (73′, Skoda Ξάνθη)- Μάρα (22′, Ηρακλής), Σολτάνι (29′, Ηρακλής)

 skoda_iraklis_vryzas

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr