Αρνείται η Αργεντινή τις συναλλαγές με το ΔΝΤ

4 Νοεμβρίου 201021:31

imf1-458x315«Η Αργεντινή δεν συναλλάσσεται με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά στο κρατικό χρέος της» δήλωσε η υπουργός Οικονομίας της Χώρας Αρμάδος Μπουντού, επαναλαμβάνοντας την πάγια άρνηση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μετά το θάνατο του τέως προέδρου της χώρας την προηγούμενη εβομάδα, Νέστορα Κίρχνερ, που έδιωξε τον ΔΝΤ από την Αργεντινή, διεθνείς επενδυτές προβάλλουν αντιρρήσεις στη συγκεκριμένη θέση, υποστηρίζοντας ότι «η αδιάλλακτη αυτή πολιτική μπορεί να τροποποιηθεί». Πιέσεις προς την Αργεντινή να προχωρήσει εκ νέου σε συζητήσεις με τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό ασκεί η «Λέσχη του Παρισίου», η οποία αρνείται να εισπράξει το χρέος των 7,5 δισ. δολαρίων που τις οφείλει η χώρα, εάν προηγουμένως δεν προβεί σε επανέναρξη διαλόγου με το ΔΝΤ.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Αργεντινής διαβεβαιώνει ότι η χώρα θα εξοφλήσει το ποσό, ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί «ποτέ μέσω ΔΝΤ ή με τους όρους του». Άλλωστε, το ΔΝΤ θεωρείται από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής ως «υπεύθυνο για την πρωτοφανή κρίση που ξέσπασε το 2001», που κατέληξε στη χρεοκοπία της.

πηγή: www.newscode.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr