Στην πατρίδα του ο Χατζηευαγγέλου

3 Νοεμβρίου 201023:38

xatzievagelou_olvioΣτις επισκέψεις και τις ομιλίες περιορίζεται το πολιτικό ενδιαφέρον στο Δήμο Τοπείρου καθώς δεν υπήρξε δημόσια διαμάχη των συνδυασμών που να προκαλέσει το ενδιαφέρον. Όπως σημειώνει σχετικό Δελτίο του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΉ

«Ο Δήμαρχος Τοπείρου συνέχισε την Τετάρτη 3/11 τις ομιλίες του στους οικισμούς Π. Ολβίου και στο χωριό του το Όλβιο. Στον οικισμό του Π. Ολβίου τον περίμεναν συγκεντρωμένοι οι κάτοικοι, Χριστιανοί και Μειονοτικοί και ο Δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του τούς ευχαρίστησε για την υπομονή τους να τον περιμένουν με τα παιδιά τους μέσα στο κρύο, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.
«Είμαστε συγχωριανοί» είπε ο Δήμαρχος, «με γνωρίζετε από παιδί και ξέρετε πόσο αγαπώ το χωριό σας, γιατί εδώ είναι οι ρίζες μου, εδώ με έφερνε ο πατέρας μου στα χωράφια μας και δεσμεύομαι ότι, όπως μέχρι σήμερα, θα κάνω ό,τι μπορώ περισσότερο για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και τα αιτήματά σας».
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος με τους συμβούλους του, έφτασε στο χωριό του, το Όλβιο, όπου η υποδοχή των συγχωριανών του ήταν αποθεωτική. Πυροτεχνήματα, πυρσοί, οι γυναίκες του χωριού, που τον έχουν σαν παιδί τους, τον έραναν με ροδοπέταλα. Όλο το Όλβιο στο πόδι.

Βαθειά συγκινημένος είπε: «Τι μπορώ να πω για το Όλβιο; Πως μπορώ να μιλήσω στο χωριό μου; Πώς να κρατήσω τη βαθειά μου συγκίνηση όταν βρίσκομαι εδώ που ξεκίνησα, που με βγάλατε Πρόεδρο στην Κοινότητα 24 χρονών, τον νεότερο Πρόεδρο στην Ελλάδα; Όταν είστε τόσα χρόνια πάντα στο πλευρό μου, με την έμπρακτη στήριξη και την αγάπη σας; Τα πάντα τα οφείλω στον τόπο μου. Εσείς με κάνατε να αγαπήσω την Αυτοδιοίκηση, εσείς με μάθατε να μη λογαριάζω κόπο, να μην μετρώ ώρες, να δίνω την ψυχή μου για ‘σας, για τα δίκαια αιτήματά σας, για την υπεράσπιση των συμφερόντων σας».

«Ήταν εδώ χθες, ο αντίπαλος συνδυασμός και απουσίαζαν ακόμη και οι σύμβουλοί τους απ’ το χωριό μας. Τι ήρθαν να σας πουν; Να κατηγορήσουν τον Δήμαρχο ότι δεν έκανε τίποτα και να σας τάξουν ότι αυτοί θα κάνουν τα πάντα;
Ποιοι είναι αυτοί; Εσείς τους γνωρίζετε πολύ καλά. Άνθρωποι άσχετοι με το χωριό μας, που βλέπουν το Δήμο μας σαν ευκαιρία να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα, άνθρωποι γαμπροί απ’ την Κρήτη, άφαντοι στο χωριό, που έχουν πάρει εργολαβικά τον προεκλογικό αγώνα του Μίχογλου και δυστυχώς, και κάποιοι που το χωριό τους αγκάλιασε, αλλά αυτοί δεν έχουν τσίπα και κορόιδευαν τους παιδικούς τους φίλους, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σας είπαν για το δρόμο «Όλβιο – Κοσσός – Βανιάνο» κι εμείς σας φέραμε εδώ σήμερα, στη διάθεσή σας καί την εγκριτική απόφαση του Υπουργείου καί την επίσημη αλληλογραφία του Δήμου για τη δημοπράτηση του έργου. Ξέρετε όλοι ότι λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας, κάποια προγράμματα έχουν σταματήσει. Όμως, ο δρόμος είναι ενταγμένος και θα γίνει κι ό,τι κι αν σας λένε. Κλείστε τ’ αυτιά σας κι αγνοήστε τους.
Και το θράσος τους είναι τόσο μεγάλο, που τόλμησαν να πουν, εδώ στο Όλβιο, ότι ο Δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται για τα νεκροταφεία του χωριού που είναι θαμμένοι οι γονείς του. Κρατιέμαι με κόπο να μην εκστομίσω δημόσια βαριές εκφράσεις για την μικροψυχία τους.

Εσείς όμως ξέρετε ότι ενώ έχει γίνει η δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου στο Δήμο, καθυστερεί την μεταβίβασή του συγκεκριμένος τύπος, μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, που απαξιώνω και να τον ονομάσω και εγώ σήμερα δεσμεύομαι στο χωριό ότι, αν από Δευτέρα δεν προχωρήσουν από μόνοι τους σε συνεδρίαση, θα αναθέσω στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου, που ο δικαιούχος του μεγαλόψυχα παραχώρησε για αυτό το σκοπό».

Στη συνέχεια, τόνισε την μεγάλη προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου του Ολβίου, με τον εθελοντισμό και τις αξιόλογες δραστηριότητες που προβάλλει τον οικισμό του Ολβίου σε όλο το Δήμο.

«Είστε τόσα χρόνια πάντα μαζί μου» είπε τελειώνοντας ο Δήμαρχος «και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Στα λίγα 24ωρα που απομένουν ως την κάλπη, δώστε όλοι ακούραστα τον αγώνα σας για την μεγαλειώδη νίκη του συνδυασμού μας, στις εκλογές τις 7 του Νοέμβρη».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr