astynomia porta peripolikoy

Συλλήψεις λαθρομεταναστών και διακινητών

27 Οκτωβρίου 201018:34

astynomia_porta_peripolikoyΤο πρωί της Τρίτης επί της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Καβάλας (πλησίον του οικισμού Πέρνη Καβάλας), συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δέκα αλλοδαποί λαθρομετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων, στερούμενοι νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής χώρα μας, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου δεν το ακινητοποίησε σε συνεχή σήματα ενστόλων αστυνομικών και εκμεταλλευόμενος την πυκνή βλάστηση της περιοχής διέφυγε της συλλήψεως και αναζητείται.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών είχε κλαπεί την 25.09.2010 από 38χρονο ιδιοκτήτη του στην Καστοριά.

 Επίσης την ίδια ημέρα και πάλι επί της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Καβάλας (πλησίον του οικισμού Πέρνη Καβάλας) από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης με τη συνδρομή αστυνομικών της Α. Δ. Καβάλας, οι οποίοι επιχειρούσαν προς αναζήτηση ενός (01) διακινητή που είχε διαφύγει της συλλήψεως, κατόπιν εκμετάλλευσης σχετικής πληροφορίας, συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός πολίτης Συρίας ο οποίος κατελήφθη χρησιμοποιώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο (κλεμμένο) ιδιοκτησίας 66χρονης κατοίκου Καλάμου Αττικής, να μεταφέρει με πρόθεση την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας μας έξι (06) αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, στερούμενους νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.

Ο ανωτέρω διακινητής ο οποίος στερείται αδείας ικανότητας οδήγησης οχήματος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν από το Τ. Σ. Φ. Ορεστιάδος στο οποίο είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο της μεταφοράς των λαθρομεταναστών το οποίο αποδοθεί σε παθούσα, ενώ ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr