dikastiko xanthis

Δεν υπάρχει περίπτωση ακύρωσης συνδυασμού

21 Οκτωβρίου 201023:17

dikastiko_xanthisΣτο πρωτοδικείο έχει μεταφερθεί το ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες μετά την κατάθεση των συνδυασμών και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στους συνδυασμούς της «Ισότητας» στο Δήμο Ξάνθης καθώς και σε αυτόν της Νέας Δημοκρατίας για τα Άβδηρα. Για τον μεν μειονοτικό συνδυασμό το ζήτημα που προέκυψε είναι κατά πόσο οι δύο υποψήφιοι (άνδρας και γυναίκα) για τη δημοτική κοινότητα Σταυρούπολης – όπου έπρεπε υποχρεωτικά να παρουσιάσουν υποψήφιους- είναι κάτοικοι του χωριού όπως υποστηρίζουν . Πρόκειται για τους  οι οποίοι έχουν υπογράψει σχετική δήλωση αν και είναι προφανές ότι δεν είναι κάτοικοι της Σταυρούπολης. Όμως σύμφωνα με νομικούς αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει αποκλεισμό του συνδυασμού από τις εκλογές, εφόσον, προσκομίζονται όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Περίπτωση να κινηθεί κάποιος εναντίον του συνδυασμού, εφόσον εκλεγεί, μετά τις εκλογές υπάρχει, αλλά η βασιμότητα μιας τέτοιας προσφυγής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η αλήθεια είναι πάντως ότι οποιαδήποτε τέτοια εμπλοκή θα προκαλούσε πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε και είναι προφανές ότι κάποιοι επιμένουν να επενδύουν στο διχασμό των δύο στοιχείων. Άλλωστε πολιτικά πιο επωφελές θα ήταν για κάποιους, ο μειονοτικός συνδυασμός να κατέλθει στις εκλογές συγκεντρώνοντας το μικρό ποσοστό που αναμένεται να έχει, παρά να δημιουργηθούν αδικαιολόγητες εντάσεις.

Τι γίνεται στα Άβδηρα

Σε ότι αφορά στα Άβδηρα, μετά την παραίτηση του Τάσου Κουγιουμτζόγλου που είχε αποκαλύψει το XanthiPress.gr αναμένονται άλλες 3 αποχωρήσεις αλλά είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθούν. Για τον μεν Τάσο Κουγιουμτζόγλου, ο οποίος διαφώνησε με τον τρόπο εκλογής διαδόχου του Σπύρου Χαλκίδη, κάτι που επιθυμούσε και ίδιος, δεν υπάρχει πρόβλημα με την αποχώρησή τους.

Όμως στην περίπτωση που θελήσουν να παραιτηθούν υποψήφιοι , ιδιαίτερα σε τοπικές κοινότητες όπου οι αριθμοί είναι οριακοί, αυτό δεν θα γίνει δεκτό στις περιπτώσεις που η παραίτηση αυτή θίγει την αριθμητική επάρκεια του συνδυασμού. Αν λοιπόν κάποιος εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, δεν έχει το δικαίωμα να παραιτηθεί. Με την ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο, μέχρι τη Δευτέρα, θα έχουν επιλυθεί όλες οι απορίες που υπάρχουν αν και τα στοιχεία φαίνεται ότι είναι δεδομένα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr