astynomia kontino

Άφησαν την τέχνη και πήραν το Χαλκό

20 Οκτωβρίου 201018:35

astynomia_kontinoΤην Τρίτη το μεσημέρι στα Λιμενάρια Καβάλας, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Λιμεναρίων, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας ( δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 39 ετών και μία γυναίκα, ηλικίας 55 ετών), για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Οι δύο άντρες το βράδυ της Δευτέρας εισήλθαν στον περιφραγμένο χώρο του κτιρίου «ΠΑΛΑΤΑΚΙ», το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης, αναρριχήθηκαν στη στέγη του μνημείου από όπου αφαίρεσαν φύλλα χαλκού, συνολικού βάρους 78 κιλών και αξίας 230 € περίπου. Στην συνέχεια  κατέβασαν τα φύλλα χαλκού και αφού τα φόρτωσαν σε Ι.Χ.Ε. στο αυτοκίνητο της 55χρονης ,η οποία τους ανέμενε σε κοντινή απόσταση, τα μετέφεραν στην οικία της. Ωστόσο, ύστερα από διαπληκτισμό της 55χρονης με τον 38χρονο δράστη, αυτή παρουσιάστηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λιμεναρίων (την 19-10-2010 και ώρα 08,00΄) και ομολόγησε την πράξη τους, με αποτέλεσμα όλοι τους να συλληφθούν.

Τα φύλλα χαλκού κατασχέθηκαν. Προανάκριση ενεργείται από τον Αστυνομικό Σταθμό Λιμεναρίων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr