skoda_olympiakos_gleison

Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού

16 Οκτωβρίου 201022:59

skoda_olympiakos_gleisonΔεν τα κατάφερε τελικά η Ξάνθη απέναντι στον Ολυμπιακό και έχασε με 0-3. Το σκορ ίσως είναι μεγάλο όμως  αντικατοπτρίζει  την εικόνα του αγώνα, αφού η ομάδα της Ξάνθης δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερα, παρότι κατά διαστήματα φάνηκε να προσπαθεί, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Πλήρωσε τα αμυντικά της λάθη και την δυστοκία της στην επίθεση και υποτάχθηκε στην ποιοτική ανωτερότητα των αντιπάλων, χωρίς να αφήσει ικανοποιημένους τους φίλους της.

Κομβικό σημείο του αγώνα, το δοκάρι του Κατόγκο στο 53 και το γκολ που πετυχαίνει ο Τοροσίδης στην επόμενη επίθεση κλειδώνοντας το ματς για τους ερυθρόλευκους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε μουδιασμένα για την Ξάνθη, ως συνήθως, και ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στο 16 με τον Ριέρα. Η ομάδα του Παράσχου βγήκε μπροστά και προσπάθησε να πιέσει τον Ολυμπιακό που βρέθηκε σε σχετικά καλή βραδιά. Παρότι η ομάδα είχε ελαφρά υπεροχή και ισορρόπησε την κατοχή, δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Πάρντο. Ο τεχνικός της ομάδας αρκετά νωρίς έριξε στη μάχη το Μαρεσλίνο (’35) αποσύροντας τον Στρμπα και δικαιώθηκε για την επιλογή του καθώς ο νεαρός φάνηκε να δίνει μια ώθηση Η ομάδα παρέμεινε όμως άστοχη με το νεαρό να χάνει μοναδική ευκαιρία στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα μπήκε και παλι δυνατά και το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο  Όμως η ατυχία παραμόνευε για την Ξάνθη, καθώς σε καλή επιθετική ενέργεια της ομάδας ο Κατόγκο που θα πάρει τη μπάλα θα τη στείλει στο δοκάρι με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Παίρνοντας την μπάλα ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση και ο Τοροσίδης με τακουνάκι από κοντινή απόσστη, καθώς είχε πλάτη προς το τέρμα, πέτυχε το δεύτερο γκολ του αγώνα΄ -χωρίς να το πανηγυρίσει-  και «κλείδωσε» ουστιαστικά το ματς.

Η Ξάνθη προσπάθησε και μετά το 2-0 να πιέζει για να πετύχει ένα γκολ, αλλά  η έκβαση είχε ήδη προδιαγραφεί . Το όμορφο γκολ του Φετφατζίδη στο 73 ήρθε ως επιστέγασμα της νίκης των πειραιωτών που τους διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η επιθετική αφλογιστία της ομάδας σε συνδυασμό με τα αμυντικά λάθη αλλά και η ποιότητα των παικτών των φιλοξενουμένων έκρινα τον αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Skoda Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος (57’Κομεσίδης), Βάλλας, Μπόατενγκ, Τζάκι, Πόι, Φλίσκας, Κατόνγκο, Γκλέισον, Στιούαρτ (63’ Μπούγκα), Στρμπα (35’ Μαρσελίνιο).

Oλυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Μιραλάς (85’ Πάντελιτς), Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ (55’ Φετφατζίδης), Τοροσίδης, Ριέρα (65’ λ.τρ. Χολέμπας).

Φώτο : Εxedra sports

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr